News

Prețurile la imobiliare în Cluj au luat-o razna. O casă istorică a ajuns să coste cât șapte castele în Franța

O nouă aroganță a pieței imobiliare din Cluj: o casă veche de 500 de ani, situată în centrul orașului, a fost scoasă la vânzare pentru un preț uriaș.
22.04.2023 | 21:10
Preturile la imobiliare in Cluj au luato razna O casa istorica a ajuns sa coste cat sapte castele in Franta
Casa din Cluj (stânga) costă 7 milioane de euro, iar castelul din Franța a fost scos la vânzare la mai puțin de un milion de euro / Colaj foto: Fanatik / Surse foto: Florin Pepene / Adevărul / Le Nail
ADVERTISEMENT

Clădirea din Cluj este amplasată pe un teren de 677 metri pătrați și are o suprafață utilă de 1.450 de metri. Cele 48 de încăperi și 16 băi pot fi folosite atât în scop locativ cât și ca sediu de firmă. De altfel, în prezent, la parterul clădirii, funcționează o societate notarială.

Clădirea se află în zona istorică a Clujului

Imobilul este învecinat cu edificii din perioada romană și medievală, clasificate ca monumente istorice de importanță națională, listate la Ministerul Culturii.

ADVERTISEMENT

Proprietatea este despărțită de Piața Muzeului printr-un zid despărțitor, care a fost construit în perioada romană și se afla la marginea Clujului fortificat.

„Este de apreciat construirea casei în jurul anilor 1500, date fiind arcadele romane existente și azi în subsol.

ADVERTISEMENT

Aceasta are o destinație mixtă, având posibilitatea și de locuire, oferind un apartament de 300m amplasat la ultimul nivel, dar și birouri, aceasta desfășurând activitate notarială la parterul și etajele sale, fiind ocupate de Societatea Notarială Gorun & Asociații, societate înființată în anul 2007, fiind cea mai mare societate notarială ca număr de notari asociați din România”, se arată în anunțul postat de Sotheby’s România, potrivit Adevărul

Cât costă casa de 500 de ani, din Cluj

Întreaga proprietate, situată pe cea mai veche stradă din Cluj, a fost evaluată la 7 milioane de euro, fiind în prezent, unul dintre cele mai scumpe imobile scoase la vânzare, în Cluj.

ADVERTISEMENT

Prețul este de șapte ori mai mare decât al unui castel medieval din Franța, scos la vânzare de agenția imobiliară Le Nail. Este cazul unui castel în Dordogne, care se vinde cu 958.000 de euro.

Palat în Franța, pentru un milion de euro

„Un parc frumos de aproximativ 5 acri se întinde în fața laturii de sud a castelului. Pe cealaltă parte a șoselei, spre nord, se află o poiană de vreo 5 ari de teren bun, 1 teren (construibil). A fost instalată o piscină mare de 12m x 8m cu pardoseală din piatră, încălzită cu o pompă de căldură”, se arată în anunțul postat pe site-ul agenției.

ADVERTISEMENT

Un alt castel, situat la oră de Paris, se vinde, pe același site, cu 5,5 milioane euro. Imobilul are un domeniu de 98 de hectare, care conține un teren de golf, și o fermă construită de templieri în secolul al XII-lea.

ADVERTISEMENT