Fotbal international

Preţurile la cazare şi la zborurile către Madrid au explodat. Suporterii englezi sunt furioşi

10.05.2019 | 10:21
Preturile la cazare si la zborurile catre Madrid au explodat Suporterii englezi sunt furiosi

Preţurile la cazare la hotelurile din capitala Spaniei şi al zborurilor către Madrid pentru ziua de 1 iunie, dată la care are loc finala Champions League 2019, pe stadionul Wanda Metropolitano, au explodat de-a dreptul. Suporterii englezi sunt extrem de furioşi, după cum relatează tabloidul Daily Mail şi se consideră pur şi simplu furaţi, în special de către propria industrie a turismului!

Preţurile la transport şi cazare pentru finala Champions League 2019 au explodat

Un zbor către Madrid cu una dintre cele mai accesibile companii de transport aerian, EasyJet va costa în ziua finalei sau în cele premergătoare numai puţin de 1500 lire sterline, adică aproape 2000 de euro! Asta în condiţiile în care de pe teritoriul Marii Britanii un zbor cu această companie în mod obişnuit este de maxim 500 de euro!

Fanii lui Liverpool şi ai lui Tottenham au nevoie, mulţi dintre ei, şi de o rezervare la hotel pentru 24 de ore. Nu mai pot găsi nici o cameră disponibilă sub preţul minim de 1000 de lire sterline, aproape 1500 de euro, când, în mod normal, la hoteluri de două sau de trei stele, la Madrid te poţi caza şi cu 150-200 de euro pe noapte.

Preţuri la transport şi cazare finala Champions League 2019. Şi fanii lui Spurs vor plăti peste 7000 de euro pentru finală
Preţuri la transport şi cazare finala Champions League 2019. Şi fanii lui Spurs vor plăti peste 7000 de euro pentru finală

Suporterii ambelor echipe se simt de-a dreptul furaţi, pentru că făcând rapid o socoteală sumară, un suporter, fie că este al cormoranilor sau al lui Spurs trebuie să aibă pregătiţi pentru a vedea finala pe Wanda Metropolitano aproximativ 7000 de euro, dacă se mulţumeşte cu biletele de categoria a treia, care costă 3285 euro!

Este o practică uzitată la toate evenimente sportive importante

Până şi pentru un englez, al cărui nivel de trai este incomparabil mai ridicat decât la noi şi salariile nu pot fi echivalate o asemenea investiţie nu este de colea şi atinge rău conturile unei familii, mai ales în situaţia în care vor să meargă la finală mai mulţi membri ai familiei. Însă umflarea preţurilor. atât la transport, cât şi la cazare, este o practică frecvent întâlnită în ajunul sau în ziua în care are loc un eveniment sportiv atât de important.

Nu a existat finală de cupă europeană, turneu final de CM sau CE, mai ales începând di fazele superioare (sferturi, semifinale, finale) la care industria de turism să nu reacţioneze în acest mod, pentru că se obţin astfel profituri, în decurs de 24 sau 48 de ore, care depăşesc chiar şi profiturile care s-ar cumula în mod normal într-o lună.