PREVIEW: Roma – Napoli, proba de foc a liderului din Serie A

Sorin Dumitrescu   
în Nicio categorie
18/10/2013, 13:15
PREVIEW: Roma – Napoli, proba de foc a liderului din Serie A
Inler va avea ingrata misiune de a-l stopa pe Totti, care la 37 de ani se simte ca la prima tinereţe

Meci mare în această seară pe ”Olimpico” din Roma, între echipa locală cu acelaşi nume şi Napoli, în uvertura etapei a 8-a din Serie A. Se duelează două dintre cele mai bune echipe din campionat, Roma locul 1, cu 21 de puncte, nici unul pierdut pînă în prezent, ocupînd fotoliul de lider şi Napoli, locul secund, cu 19 puncte, cele două puncte lipsă fiind un neaştptat 1-1 acasă cu ultima clasată, Sassuolo. Este o partidă în care la rampă vor ieşi multe vedete şi în care va fi foarte interesant de văzut care dintre cei doi tacticieni străini de pe bancile tehnice, francezul Rudi Garcia sau spaniolul Rafa Benitez a pregătit mai bine jocul. Partida va începe la ora 21:45 şi se va disputa cu casa închisă. Interesul în jurul meciului este uriaş, peste 50 de televiziuni din întreaga lume, printre care şi Digi Sport, transmiţîndu-l în direct.

În privinţa celor două distribuţii să notăm ”miraculoasa” refacere a închizătorului olandez Kevin Strootman, care va fi titular la Roma, după ce marţi seară declarase forfait la partida de la Istanbul a naţionalei ţării sale împotriva Turciei, iar la oaspeţi revenirea lui Higuain în atac şi accidentarea luiZuniga.

SUSPENDAŢI şi ACCIDENTAŢI

AS ROMA: Balzaretti (s), Destro (a)

NAPOLI: Zuniga (a)

Echipe probabile

AS ROMA (4-3-3): De Sanctis – Maicon, Benatia, Castan, Torosidis – De Rossi, Strootman, Pjanici – Florenzi, Totti, Gervinho. Antrenor: Rudi Garcia

NAPOLI (4-2-3-1): Reina – Maggio, Albiol, Britos, Mesto – Behrami, Inler – Callejon, Hamsik, Insigne (Mertens) – Higuain. Antrenor: Rafa Benitez

BILANŢ LA ROMA ÎN ULTIMII 20 DE ANI

13 meciuri      7 victorii Roma, 4 egaluri, 2 victorii Napoli, golaveraj 30-19. Cele două succese napoletane pe “Olimpico” au avut loc pe 12 septembrie 1993, 3-2, şi pe 12 februarie 2011, 0-2. Ultimul meci, pe 19 mai 2013, în runda finală a precedentei stagiuni, a însemnat o victorie romană cu scorul de 2-1.

 

Închide ×