News

Previziune sumbră a lui Bill Gates. Milioane de oameni vor muri de Covid-19

23.08.2020 | 21:38
ADVERTISEMENT

Previziune sumbră a lui Bill Gates, care e de părere că milioane de oameni vor muri până când omenirea va scăpa de pandemia de Covid-19.

Miliardarul crede că ce e mai rău „abia acum urmează”, fiind de părere că cei 800.000 de oameni care au plătit tribut cu viața noului coronavirus este mic comparativ cu numărul final al deceselor care va fi înregistrat când omenirea va scăpa de pandemie.

ADVERTISEMENT

Sistemele de sănătate și economiile sub presiune din țările subdezvoltate sunt o mare problemă a omenirii în lupta cu acest inamic invizibil, crede Gates.

Bill Gates crede că milioane de oameni vor muri de Covid-19

În același timp, Bill Gates critică modul în care americanii și-au pierdut încrederea în sistem. Teoriile conspirației sunt la ordinea zilei în SUA, țară unde mulți oameni cred că Covid-19 este o inveție a guvernului.

ADVERTISEMENT

Credem în libertate, libertate individuală. Optimizăm pentru drepturile individuale”, a punctat Bill Gates, criticându-i pe acei americani care au refuzat să poarte mască pentru că le-ar încălca drepturile.

Bill Gates a criticat modul în care autoritățile din SUA au gestionat epidemia de Covid-19 și crede că țara sa nu a fost niciodată pregătită pentru o astfel de pandemie.

ADVERTISEMENT

„China a făcut o treabă foarte bună de a opri virusul, datorită abordării tipice destul de autoritare și prin încălcarea drepturilor individuale”, a explicat el, arătând că boala poate fi învinsă doar prin încălcarea drepturilor individuale.

Bill Gates e convins că un vaccin produs, cel mai probabil, de Astra Zeneca, va pune capăt pandemiei undeva la finele anului 2021.

ADVERTISEMENT

Uniunea Europană a cumpărat deja 400 de milioane de doze care vor fi produse de firma britanică, în colaborare cu Universitatea din Oxford, atunci când vaccinul anti-Covid va fi dezvoltat cu succes. Între timp, omenirea trebuie să respecte regulile de distanțare socială și de protecție pentru a se asigura că boala nu va face tot mai multe victime.

ADVERTISEMENT