News

Previziune sumbră: când ar putea atinge România vârful valului 3 al pandemiei de Covid-19

16.03.2021 | 20:58
Previziune sumbra cand ar putea atinge Romania varful valului 3 al pandemiei de Covid19
ADVERTISEMENT

România se confruntă cu tot mai multe cazuri zilnice de Covid-19, iar, momentan, punctul maxim al valului 3 al pandemiei nu este aproape.

Medicii se aşteaptă ca peste 2-3 săptămâni să ajungem la vârful valului 3. Acest lucru ar putea duce și la 10.000 de noi infectări zilnice, conform ProTV. Responsabile sunt noile tulpini din Africa de Sud, Brazilia sau Marea Britanie care se transmit mult mai uşor şi dau forme mai grave de boală.

ADVERTISEMENT

Situația îngrijorătoare este remarcată și de șeful DSU, Raed Arafat. Secretarul de stat consideră că lucrurile stau mult mai rău decât la valul precedent.

Vârful valului 3 al pandemiei de Covid-19 ar putea fi atins în 2-3 săptămâni

”Suntem într-o creștere a numărului de cazuri. Nu are nimeni cum să nu recunoască această creștere, și clar că suntem într-un nou val în acest moment.

ADVERTISEMENT

Dezavantajul este că începem la terapie intensivă cu un număr de peste 900 și ceva de bolnavi, comparativ cu valul trecut când erau mai puțini pacienți în terapie intensivă, vreo 500. Pe acolo eram când a început să crească atunci”, a transmis Raed Arafat.

România stă mai bine decât alte țări

În ultimele 2 săptămâni, Slovacia este pe primul loc la numărul de morţi în Europa, raportat la un milion de locuitori, şi pe locul 3 la numărul de infectări, calculate la suta de mii de oameni.

ADVERTISEMENT

Vecinii lor, cehii, sunt pe locul doi la numărul deceselor în Europa, raportat la populaţie şi pe primul loc la numărul de infectări, la două săptămâni. Ungaria este pe locul 3 ca decese şi pe locul doi la numărul de infectări, totul raportat la populaţie, cumulat în 14 zile. Pericolul e tot mai aproape dacă ne gândim la faptul că și Bulgaria este într-o situație gravă. Vecinii noștri sunt pe locul patru atât la numărul deceselor, cât şi al îmbolnăvirilor raportate la intervalul de 14 zile şi la populaţie.

În urma testelor efectuate în România, față de ultima raportare, au fost înregistrate 6.118 cazuri noi de persoane infectate cu Covid-19. Este cel mai mare număr din acest an. Din păcate, au fost raportate 133 de decese (75 bărbați și 58 femei).

ADVERTISEMENT
  • ”132 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar pentru 1 pacient decedat nu au fost raportate comorbidități până în prezent”, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.
ADVERTISEMENT