News

Previziune sumbră în privința finalului de pandemie! Când vom reveni la normalitate

06.02.2021 | 16:18
Previziune sumbra in privinta finalului de pandemie Cand vom reveni la normalitate
ADVERTISEMENT

Previziune sumbră în privința finalului de pandemie făcută de specialiștii de la Bloomberg. Potrivit datelor analizate de aceștia răspunsul este dat de rata de vaccinare. Doar că, în acest stil, omenirea va lupta cu COVID-19 7 ani de zile până când 75% din populația lumii va fi vaccinată.

De fapt, la această marjă s-a ajuns, spun oamenii de știință. Aceștia estimează că este nevoie ca 70-85% din populație să fie vaccinată împotriva coronavirusului pentru ca viața să revină la normal.

ADVERTISEMENT

Deocamdată, situația este una nu tocmai bună. La nivel mondial au fost administrate peste 119 de milioane de doze de vaccin, însă drumul este unul lung și anevoios.

Previziune sumbră în privința finalului pandemiei de coronavirus!

Dacă se menține ritmul actual, Israelul, țara cu cea mai mare rată de vaccinare din lume, va atinge ținta de vaccinare a 75% din populație în doar două luni.

ADVERTISEMENT

Statele Unite va face acest lucru însă abia pe la începutul anului 2022. Statele mai puțin dezvoltate însă vor avea nevoie de un timp mult mai mare.

Proiecțiile Bloomberg, proiecții care țin cont de cele mai recente date din 67 de țări, plus SUA și teritoriile sale, arată că, la nivel global, această țintă de vaccinare va fi atinsă abia peste șapte ani, dacă se va menține ritmul actual de imunizare.

ADVERTISEMENT

Dacă ne raportăm la România, țară care a administrat până acum 821.552 doze de vaccin anti-Covid, ținta de 75% din populație imunizată ar fi atinsă abia peste 2 ani și jumătate.

Calculele ar putea să scadă pe măsură ce producția de vaccinuri va fi accelerată și mai multe seruri vor fi aprobate. India și Mexic abia acum încep producția, fiind două piese importante.

ADVERTISEMENT

În calcul pot intra și alți factori – de exemplu, în New York, obiectivul de vaccinare a fost împins la 17 luni, din cauza unei furtuni de zăpadă care a împiedicat oamenii să meargă la vaccinare. Când totul a revenit la normal, intervalul a fost redus la 13 luni.

În Canada, rata de vaccinare a scăzut la jumătate în ultimele săptămâni, din cauza livrărilor care au întârziat. Potrivit ultimelor date, Canadei i-ar lua 10 ani să vaccineze 75% din populație.

Vă readucem aminte că, deși există anumite dovezi, nu se știe cu exactitate pentru cât timp sunt protejați în fața bolii cei care s-au imunizat.

ADVERTISEMENT