Sport

Previziunea europeană a lui Marius Șumudică s-a adeverit: ”Este o seară neagră pentru fotbalul românesc”

Toate cele trei echipei românești implicate în Conference League au fost eliminate, iar previziunea făcută de Marius Șumudică s-a adeverit.
30.07.2021 | 01:09
Previziunea europeana a lui Marius Sumudica sa adeverit Este o seara neagra pentru fotbalul romanesc
ADVERTISEMENT

În urmă cu două săptămâni, tehnicianul formației CFR Cluj spunea că își dorește să vadă câte formații din România vor juca în luna decembrie în cupele europene.

Prima ediţie din Conference League va rămâne ca o pagină neagră în istoria fotbalului românesc, FCSB, U Craiova și Sepsi OSK părăsind competiția încă din turul 2 preliminar.

ADVERTISEMENT

Marius Șumudică, previziune adeverită cu privire la rivalele lui CFR Cluj

Marius Șumudică a vorbit despre eșecurile umilitoare a celor trei formații românești în cupele europene și a spus că îi pare rău că acestea au părăsit Conference League și astfel previziunea sa s-a adeverit.

”Este o seară neagră pentru fotbalul românesc. Poate este pentru prima oară când îmi pare rău. Îmi pare rău că cele trei echipe nu s-au calificat și nu au ridicat coeficientul de țară.

ADVERTISEMENT

Și îmi mai doream ca și ele să joace din trei în treio zile, mai ales că noi am intrat primii în competiții. Le va fi mai ușor în campionat, pentru noi va fi greu să recuperăm jucătorii”, a declarat Șumudică la emisiunea Digi Sport Special.

Șumudică nu e cu gândul la market pool

Marius Șumudică se plânge de faptul că îi este greu să creeze relații de joc la campioana României atâta timp cât nu are toți jucătorii decât la antrenamentul dinaintea unei partide.

ADVERTISEMENT

”E greu și mental după ce te califici în Europa să capacitezi mental jucătorii pentru un joc din campionat. De asta îmi doream să se califice. Sunt nevoit să fac schimbări și atunci nu există coeziune și relații de joc.

Eu nu mă întâlnesc cu toți jucătorii decât la antrenamentul dinaintea unei partide. Dar asta este, trebuie să mergem mai departe și să ținem sus stindardul fotbalului românesc. Banii din market pool nu sunt problema mea, eu sunt antrenor, am obiectivele mele”, a mai spus tehnicianul de la CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

Cum s-au făcut de râs echipele românești

Gigi Becali miza pe faptul că FCSB va ajunge în grupele Conference League, ceea ce ar fi adus un bonus financiar important. Visul i-a fost năruit încă din faşă, după ce echipa antrenată de Dinu Todoran a fost eliminată de Şahtior Karagandy încă din tutul 2 preliminar.

Universitatea Craiova a părăsit Europa după o eliminare ruşinoasă în faţa lui FK Laci, iar suporterii olteni şi-au făcut apariţia la stadion, așa cum FANATIK a prezentat în exclusivitate, pentru a le cere socoteală favoriţilor pentru prestaţia mediocră.

Sepsi venea după un rezultat bun în turul cu Spartak Trnava, scor 0-0, iar golul lui Boubacar Fofana din minutul 29 a adus speranţă. Kelvin Boateng a egalat la mijlocul reprizei a doua și s-a ajuns la loviturile de departajare. Anass Achahbar şi Rajko Rep au ratat, motiv pentru care covăsnenii au părăsit Conference League în turul 2 preliminar.

ADVERTISEMENT