News

Previziuni sumbre de la OMS. „Pandemia este abia la început, ce e mai rău va urma. Va fi mai grav ca în filmele SF”

17.09.2020 | 16:59
Previziuni sumbre de la OMS. „Pandemia este abia la început, ce e mai rău va urma. Va fi mai grav ca în filmele SF”
OMS se teme că viitorul va fi mai rău ca în filmele SF. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Un expert medical avertizează că ce e mai rău abia acum va urma, în momentul în care omenirea se va lovi de al doilea val de Covid-19.

David Nabarro, unul dintre experții de top ai Organizației Mondiale a Sănătății, crede că pandemia de Covid-19 se poate transforma într-un scenariu asemănător unui film science fiction.

ADVERTISEMENT

Expertul crede că pandemia a scăpat de sub control, astfel că omenirea se poate aștepta la cea mai grea perioadă din punct de vedere economic.

OMS îi avertizează pe oameni că pandemia de Covid-19 este la început

Mai mult, Nabarro a negat cu vehemență informația conform căreia directorul OMS Tedros Adhanon Ghebreyesus a fost „cumpărat” de China pentru a pune bețe în roate marilor puteri din Vest.

ADVERTISEMENT

Ne confruntăm cu o situație ridicolă, scăpată de sub control. Criza economică ce va urma va dubla numărul persoanelor sărace, celor subnutriți, vom asista la falimentul a sute de milioane de afaceri de familie. Mai mult, milioane de oameni vor rata șansa la educație”, a declarat Nabarro.

Suntem cu toții afectați, supărați. Majoritatea oamenilor din lume nu înțeleg ce se întâmplă. E chiar mai grav decât în filmele science fiction. Ce e mai rău, abia suntem la început. E serios, nu suntem la mijloc, suntem la început. Gândul că revine e groaznic, va trebui să ne așteptăm la un nou val”, a completat reprezentantul OMS, conform The Independent.

Mai mult, expertul a dezvăluit că îi înțelege pe cei care cred în teorii ale conspirației, pentru că e mai ușor pentru ei să treacă peste această perioadă.

ADVERTISEMENT

Toată lumea așteaptă un răspuns logic, știm cât de groaznic e. Ne așteptam ca într-un an să ne obișnuim cu acest virus, însă va dura mai mult, din păcate”, a completat Nabarro.

În închiere, Nabarro a negat vehement acuzele aduse de președintele Donald Trump, care a acuzat OMS că este o simplă marionetă a Chinei, care e responsabilă moral pentru această pandemie.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri