Fotbal international

Previziunile lui Arsene Wenger înainte de Arsenal – Villarreal: „Are suficient potenţial ofensiv“

06.05.2021 | 21:11
Previziunile lui Arsene Wenger inainte de Arsenal  Villarreal Are suficient potential ofensiv
ADVERTISEMENT

Arsene Wenger, fostul antrenor de legendă al lui Arsenal, a vorbit despre returul semifinalei de Europa League dintre „tunari“ şi Villarreal. Francezul este de părere că fotbaliştii lui Mikel Arteta pot întoarce rezultatul din tur, datorită potenţialului din ofensivă.

Arsene Wenger, înaintea semifinalei cu Villarreal: „Arsenal are suficient potenţial ofensiv“

Arsenal îşi pune toate speranţele de a juca finala Europa League pe meciul retur, care va avea loc în această seară, de la 22:00, la Londra. În tur, spaniolii de la Villarreal, antrenaţi de Unai Emery, fostul tehnician al lui „tunarilor“ au câştigat cu 2-1. Aubameyang revine după ce a fost bolnav de malarie şi va fi principalul pericol pentru poarta spaniolilor.

ADVERTISEMENT

„Îmi doresc să performeze. E o oportunitate de a juca în finală şi de a reveni în Liga Campionilor“, a declarat Arsene Wenger, înaintea meciului lui Arsenal.

„Cred că nu există nicio şansă în Premier League de a ajunge în Champions League, dar mai există o posibilitate (n.r. – dacă se impune în Europa League). Va fi o performanţă dacă Arsenal câştigă un trofeu, întotdeauna un trofeu e o performanţă, dar adevăratele calităţi sunt relevate de locul din campionat. Asta este singura cale rămasă pentru ei şi vor trebui să dea totul“, a mai spus fostul antrenor al „tunarilor“.

ADVERTISEMENT

Wenger a comentat şi situaţia inedită în care se află Arsenal, aceea de a-şi întâlni fostul antrenor, pe Unai Emery.

„E foarte ciudat. Pare un meci de antrenament al lui Arsenal, mai ales că se joacă fără suporteri în tribune. Dar rămâne avantajul terenului propriu. Te simţi mai bine acasă. Cred că Arsenal are suficient potenţial ofensiv pentru a câştiga acest joc.

ADVERTISEMENT

Sunt atâţia atacanţi şi jucători care pot marca oricând sau pot crea faze periculoase. 2-1 este rezultatul în acest moment, dar trebuie să fie încrezători în şansele de a-l schimba şi de a-l întoarce“, a completat Arsene Wenger.

Mikel Arteta: „E un moment important pentru club“

Mikel Arteta, omul care l-a înlocuit pe Unai Emery, omologul de la Villarreal, pe banca lui Arsenal, este conştient de importanţa meciului.

ADVERTISEMENT

„E un moment important. Nu pentru mine, ci pentru club, pentru tot ce s-a întâmplat în ultimii doi ani şi în ultimele luni. Cred că va fi cel mai mare pas înainte dacă reuşim să ne caliicăm în finală şi vom avea oportunitatea să câştigăm trofeul“, a spus Mikel Arteta.

Arsenal nu are un sezon foarte bun, mai ales în plan intern. E pe locul al nouălea în Premier League, cu patru etape rămase de disputat. Singura şansă de a se califica în competiţiile continentale în sezonul viitor este câştigarea Europa League, performanţă sinonimă cu un loc de Liga Campionilor.

În cazul în care va trece de Villarreal, Arsenal va înfrunta, cel mai probabil, Manchester United în finala de la Gdansk, de pe 26 mai. „Diavolii“ s-au impus cu 6-2 acasă în tur contra lui AS Roma, iar calificarea pare deja asigurată. Ambele finale de cupe europene ar putea fi 100% engleze, în Champions League, Manchester City şi Chelsea urmând a se întâlni în finala de pe 29 mai.

ADVERTISEMENT