News

Prezența părinților în prima zi de școală, garantată de ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu: „Directorii care nu-i primesc vor fi cercetați disciplinar”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus că directorii de școli și grădinițe nu au voie să interzică accesul părinților și bunicilor în prima zi de școală.
04.09.2022 | 21:53
Prezenta parintilor in prima zi de scoala garantata de ministrul Educatiei Sorin Cimpeanu Directorii care nui primesc vor fi cercetati disciplinar
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Mai mulți directori de unități de învățământ din țară au înștiințat părinților că nu li se va permite accesul în prima zi de școală, fapt ce a provocat nemulțumirea acestora din urmă.

În schimb, ministrul Educației dă asigurări că accesul părinților nu va putea fi restricționat fără ca directorii să fie sancționați.

ADVERTISEMENT

Sorin Cîmpeanu a precizat că accesul familiilor în prima zi de școală nu este la dispoziția directorilor, iar ministerul a decis că toți elevii vor putea fi însoțiți la școală de părinți.

Încă de vineri am precizat foarte clar în tot sistemul naţional de învățământ, în toate grădinițele şi școlile. Este o dispoziție de ministru, nu este o rugăminte”, a declarat Cîmpeanu, la Antena 3.

ADVERTISEMENT

Acei directori care nu cred că îşi vor permite să nu respecte o dispoziție de ministru vor intra automat în cercetare disciplinară”, a continuat ministrul.

Astfel că luni va fi reluată tradiția participării părinților la ceremoniile care marchează începutul anului școlar.

ADVERTISEMENT

După doi ani de restricții, de data aceasta bucuria începerii școlilor va putea fi împărtășită şi de bunici şi părinți. Am convingerea că toţi directorii înțeleg importanța deschiderii către comunitate şi a implicării familiei în educația copiilor şi tinerilor încă din prima zi de şcoală”, a spus Cîmpeanu.

Acesta a dat asigurări că nu vor fi situații în care părinții să fie nevoiți să-și lase copiii la poarta școlii și apoi să plece.

ADVERTISEMENT

Nu e nimic de discutat. Mâine școlile şi grădinițele vor fi deschise pentru părinţii şi bunicii care vor să-i însoțească pe copii în prima zi de şcoală. Mai ales pentru cei mici este permis accesul părinților şi în clase”, a conchis ministrul Educației.

ADVERTISEMENT