Sport

UPDATE / FOTO / Adi Mutu: “Am avut LACRIMI în ochi”

UPDATE 19:57/ Adrian Mutu a dezvăluit că are o revanşă de luat în faţa contestatarilor săi. "Trebuie să-i demonstrez antrenorului, conducerii, colegilor şi fanilor că merit să joc,...
14.01.2014 | 18:55

UPDATE 19:57/ Adrian Mutu a dezvăluit că are o revanşă de luat în faţa contestatarilor săi. “Trebuie să-i demonstrez antrenorului, conducerii, colegilor şi fanilor că merit să joc, celorlalţi nu trebuie să demonstrez nimic. Sînt Adi Mutu! Vreau să le arăt tuturor românilor cum este de fapt Adrian Mutu. Eu încă joc de plăcere şi îmi doresc să cîştig toate meciurile. Chiar dacă nu putem, important e să ne dăruim”

Cosmin Contra a ţinut să îl avertizeze pe noul decar al lupilor că riscă să stea pe banca de rezerve dacă nu o să se pregătească exemplar. “Cine e pregătit 100% la antrenamente, o să joace! Adi va face pasul să fie unul dintre căpitani, dar avem nişte lideri stabiliţi, însă banderola nu cred că e importantă pentru el. Adi Mutu o să facă faza defensivă! Orice formaţie pe care o voi alcătui, o să sune bine! În meciurile amicale îl voi folosi pe Mutu pe mai multe posturi, voi vedea unde evoluează mai bine”

UPDATE 19:43 / Adrian Mutu şi Cosmin Contra au vorbit în studioul DolceSport despre transferul “Briliantului” la Petrolul. “Sper ca în toate meciurile să avem parte de atmosfera această incendiară. Sincer, nu m-am gîndit că o să-mi închei cariera aici, la Petrolul, nu aveam nici o legătură. Dar echipa acum este la alt nivel, cînd eram eu în Liga 1 era mediocră! Sînt jucători foarte buni şi chiar am venit cu motivaţia, iar venirea mea să aibă o influenţă pozitivă. Am avut lacrimi în ochi, am fost emoţionat cînd am realizat că toată această pregătire a fost doar pentru mine, de aceea trebuie să am performanţele dorite de fani! Fanii au constituit un motiv important în alegerea mea, îmi place să fiu susţinut şi echipa să aibă susţinere. La Ajaccio veneau 2000 de oameni, la Petrolul e altceva. Am încredere în arbitrajul din România, în străinătate sînt unii mult mai slabi ca în Liga 1. Ştiu ce mă aşteaptă, dar sînt pregătit. Nu cred că fanii mă vor înjura atît de dur pe stadioane, am avut o contribuţie în aceşti 13 ani la echipa naţională! Şi dacă voi fi, să nu creadă că îmi voi pierde ambiţia. Nu o să fiu huiduit pe Ghencea, am foarte mulţi fani la Steaua! Cine e cel mai bun o să cîştige acest campionat şi sper că o să fim noi. Nu am avut niciodată o ofertă concretă din partea Stelei, dar nici nu m-am gîndit foarte mult la Steaua ca următoarea mea destinaţie. O să devin cel mai bun pasator din ligă dacă toţi adversarii vor fi pe mine! Contra trezeşte în jucători acea motivaţie, răutate de care fotbaliştii au nevoie. Prin evoluţiile mele sper să-i schimb părerea selecţionerului! Piţurcă poate să fie schimbat, nu ştiu dacă va fi momentul, dar cine o să vină la FRF ştie mai bine ce să facă. Contra poate să fie selecţioner, are capacitatea de a antrena şi echipe mari din Europa. Dacă voi fi apt, pot să-mi prelungesc contractul. Zicu are nevoie de public, dacă îl are este un fotbalist determinant, a relatat Mutu, care a fost periodic completat de Contra.

FOTBAL:PREZENTARE ADRIAN MUTU LA FC PETROLUL PLOIESTI (14.01.2014)

FOTBAL:PREZENTARE ADRIAN MUTU LA FC PETROLUL PLOIESTI (14.01.2014)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Eu le-am spus organizatorilor că îmi plac prezentările din Spania şi cred că sărbătoarea a fost reuşită, toată lumea s-a simţit bine! La negocieri se pot întîmpla lucruri neprevăzute, mi-a fost teamă, mai ales că au fost impedimente la negocierile lui Mutu cu Ajaccio. Tocmai de aceea am declarat că putem vorbi de Adi Mutu ca jucător al Petrolului după ce semnăm. Îl cunosc, discuţia pe care am avut-o cu el a fost suficientă să înţeleagă ce vreau de la el. Eu nu m-am gîndit la marketing cînd am vorbit cu Adi, m-am gîndit ce poate Adrian Mutu să aducă pe teren în plus pentru echipă. Venirea lui Adi în campionatul României va face ca valoarea Ligii 1 să crească. Acum vom vedea dacă cei care au venit la Petrolul vor aduce un plus mai mare decît cei aduşi de rivale. La Ajaccio aveam o şansă pe meci, trebuia să fiu foarte concentrat încît să marchez atunci. Adi este un golgheter care marchează din trei ocazii, trei goluri, dar oamenii să nu se aştepte ca Adi Mutu să marcheze trei goluri în fiecare partidă. El o să muncească, vă promit! “O să-i fie greu să revină, şi mie mi-a fost cînd am revenit în Liga 1, dar este un fotbalist care este obişnuit cu presiunea! Ne vom bate pînă în ultima etapă la titlu. Asta ar fi cel mai frumos, să jucăm la Ploieşti cu titlul pe masă! Ianis o să vină mîine şi va fi prezentat, eu nu cred că se pot mai întoarce lucrurile. Astra are şanse să cîştige titlul, e liderul clasamentului şi are o echipă bună, a declarat Contra.


UPDATE 18:38
/ “Le mulţumesc suporterilor pentru primirea extraordinară! Important e să începem să cîştigăm meciuri!”, a încheiat Adrian Mutu.

FOTBAL:PREZENTARE ADRIAN MUTU LA FC PETROLUL PLOIESTI (14.01.2014)FOTBAL:PREZENTARE ADRIAN MUTU LA FC PETROLUL PLOIESTI (14.01.2014)FOTBAL:PREZENTARE ADRIAN MUTU LA FC PETROLUL PLOIESTI (14.01.2014)FOTBAL:PREZENTARE ADRIAN MUTU LA FC PETROLUL PLOIESTI (14.01.2014)FOTBAL:PREZENTARE ADRIAN MUTU LA FC PETROLUL PLOIESTI (14.01.2014)FOTBAL:PREZENTARE ADRIAN MUTU LA FC PETROLUL PLOIESTI (14.01.2014)FOTBAL:PREZENTARE ADRIAN MUTU LA FC PETROLUL PLOIESTI (14.01.2014)FOTBAL:PREZENTARE ADRIAN MUTU LA FC PETROLUL PLOIESTI (14.01.2014)FOTBAL:PREZENTARE ADRIAN MUTU LA FC PETROLUL PLOIESTI (14.01.2014)FOTBAL:PREZENTARE ADRIAN MUTU LA FC PETROLUL PLOIESTI (14.01.2014)FOTBAL:PREZENTARE ADRIAN MUTU LA FC PETROLUL PLOIESTI (14.01.2014)FOTBAL:PREZENTARE ADRIAN MUTU LA FC PETROLUL PLOIESTI (14.01.2014)FOTBAL:PREZENTARE ADRIAN MUTU LA FC PETROLUL PLOIESTI (14.01.2014)FOTBAL:PREZENTARE ADRIAN MUTU LA FC PETROLUL PLOIESTI (14.01.2014)FOTBAL:PREZENTARE ADRIAN MUTU LA FC PETROLUL PLOIESTI (14.01.2014)FOTBAL:PREZENTARE ADRIAN MUTU LA FC PETROLUL PLOIESTI (14.01.2014)

UPDATE 18:25 / Cosmin Contra, antrenorul Petrolului, a lăudat transferul lui Adrian Mutu şi a transmis un mesaj fanilor ploieşteni. “Sper să umplem Naţional Arena şi, împreună cu Mutu, să fim fericiţi pentru cîştigarea campionatului! Hai Petrolul!”

UPDATE 18:20 / Prima neconcordanţă între jucătorul venit de la Ajaccio şi suporterii “lupilor”. Adrian Mutu a refuzat să scandeze împreună cu galeria împtriva Stelei, dar şi a fostei echipe, Dinamo Bucureşti!

UPDATE 18:17 / Adrian Mutu intră pe gazonul noii echipe! “Briliantul” este primit într-o gală de senzaţie, fanii dînd drumul la spectacolul pirotehnic! Pe un ecran amplasat pe gazon, Mutu este primit cu mesajul “Bine ai venit, Adrian!”, iar fanii scandază continuu numele lui Mutu.

UPDATE 18:00 / Fanii Petrolului au venit în număr mare la prezentarea lui Adrian Mutu, în tribune fiind peste 6000 de oameni, aceştia aclamîndu-l la scenă deschisă pe noul decar al “lupilor”.

UPDATE 17: 45 / “Au trecut 14 ani de cînd eram cu Ronaldo şi Roberto Baggio în vestiar. Sper ca prin comportamentul meu să ofer un exemplu pozitiv tinerilor care mă urmăresc! Este cea mai frumoasă primire pe care am avut-o la o echipă! Am emoţii, este ceva nou pentru mine. Echipamentul Petrolului seamănă cu cel al naţionalei! În acest moment sînt foarte fericit că sînt aici, nu îmi lipseşte nimic!”, a adăugat Mutu.

UPDATE 17:43 / Dan Capră, finanţatorul Petrolului, dezvăluie că artizanul aducerii lui Mutu în Ploieşti este Cosmin Contra. “Avem încredere în schimbarea pe care poate să o ofere Mutu!”.

UPDATE 17:32 / Sectorul galeriei e plin. Se aşteaptă un foc de artificii, dar şi intrarea lui Mutu pe teren. În acest moment, atacantul se schimbă.

UPDATE 17:08 / “Nimeni nu a crezut în acest transfer pînă nu s-a concretizat! Am încredere în experienţa lui Adrian şi sînt ferm convins că o să ajute Petrolul! Îi urez bun venit, succes şi cît mai multe goluri”, a declarat Daniel Capră, finanţatorul Petrolului.

Adrian Mutu a dat primele declaraţii în calitate de jucător al Petrolului.“Sînt foarte bucuros că m-am întors acasă, că am venit la Petrolul, o echipă care se bate la campionat. Sper să joc cît mai bine şi să răsplătesc încrederea prin evoluţii şi goluri. Mi s-a părut o idee interesantă şi pînă acum trei luni nu credeam că este posibil. Am parte de o prezentare foarte frumoasă, vă mulţumesc. Pînă nu semnezi un contract, nimic nu e sigur, de aceea nu am putut spune că sînt jucătorul Petrolului 100%. Îmi doresc să joc toate meciurile şi să marchez cît mai multe goluri, vreau campionatul şi Cupa României! Acestea sînt obiectivele mele şi ale echipei. Ştiu că se aşteaptă mult de la mine, sper să fiu capabil să răsplătesc conducerea şi fanii echipei Petrolul. Voi sta la Bucureşti pentru că o să vin cu familia. Eu nu mă gîndeam la alte echipe, vroiam să vin în ţară, doar oferta Fiorentinei mă încînta. Mă înţelegea toată lumea dacă mă întorceam la Florenţa, era interesant să îmi închei cariera unde am cunoscut cele mai frumoase momente din carieră, dar acum doar Petrolul contează pentru mine. Sper ca relaţia mea cu antrenorul echipei naţionale să se schimbe în bine, pot să schimb acest lucru doar prin evoluţiile mele”

“Ştiu că am picat în Cupă cu Astra. Avem timp să jucăm şi cu Dinamo în finală. Am semnat pe un an jumate, un contract normal, fără vreo clauză specială. Acum o lună eram 99 la sută sigur că voi semna cu Petrolul. Cu Dinamo am negociat pînă în octombrie. Direct cu Negoiţă. Că nu am ajuns acolo nu a fost vina mea, ci pentru că domnul Negoiţă mi-a spus că planurile lui Dinamo se bazează pe jucători tineri, iar eu nu intru în planurile lor. Cristi Borcea se oferise să achite o sumă de bani pentru transferul meu la Dinamo, chiar dacă el nu mai era implicat direct. Sper că în următoarele luni să joc bine, că asta e cel mai important, iar venirea mea la Petrolul să se vadă ca un semn pozitiv. Ultimul meci l-am jucat pe 29 noiembrie, iar după ce Ravanelli a fost dat afară mi-am dat seama că nu vreau să mai joc la Ajaccio. Nu mai aveam tragere de inimă”, a mai explicat atacantul.

“Sînt pregătit fizic, nu am nici o problemă, dar mai am o lună la dispoziţie să fiu apt 100%!  Trebuia să fi vrut eu să ajung la Steaua, ceea ce pot spune e că am avut o discuţie cu Reghe, atît! O să vorbim pe teren! Cine e cel mai bun, o să cîştige campionatul. Alibec şi Keşeru sînt două transferuri foarte bine, sînt jucători de echipă naţională. Le urez baftă, cu excepţia meciurilor cînd vor juca cu Petrolul! Sînt un simplu jucător, nimic mai mult! O să mă gîndesc în continuare la naţională. Eu voi continua cu acelaşi ritm de muncă chiar dacă nu voi fi convocat. Sper să fim mai competitivi la nivel de naţioanlă, e nevoie de o schimbare!Domnul Piţurcă este un bun selecţioner, dar are o pregătire învechită! Promit să dau goluri, nu ştiu cîte voi da! Doamne ajută! “, a încheiat “Briliantul”.

UPDATE 17:00 / Mutu a intrat în vestiarul Petrolului! Cu un fular al “lupilor” la gît,  vîrful de 35 de ani discută cu oficialii prahovenilor!

UPDATE 16:15 / Oficialii Petrolului au scos la vînzare tricourile cu Adrian Mutu, dovadă că actele între cele două părţi au fost semnate! Isteria fanilor a început, fiind vîndute peste 50 de tricouri cu numele “Briliantului” pe spate!

UPDATE 14:40 / Dan Capră, preşedintele Consiliului de Administraţie al Petrolului, a anunţat că a stopat vînzarea tricourilor cu Adrian Mutu din magazinele oficiale pînă “Briliantul” va semna oficial contractul cu “lupii”. “Mutu va fi al Petrolului cînd văd ştampila pe contract cu ochii mei! De aceea am şi interzis ca cei care se ocupă de marketing şi promovare să mai pregătească ceva!”, a declarat, pentru Telegrama, Capră. Adrian Mutu va purta la Petrolul numărul10, un tricou cu numele fostului jucător al lui Ajaccio costînd 200 de lei.

UPDATE 14:10 / Site-ul dedicat suporterilor ploieşteni anunţă că intrarea la prezentarea lui Adrian Mutu se va face doar printr-un sector! “Intrarea suporterilor este permisă doar la tribunele 0 şi 1 ale arenei, intrarea fanilor urmînd a se face doar prin turnicheţii de la tribuna I!”, specifică site-ul doarpetrolul.ro, care specifică şi faptul că intrarea este liberă.

UPDATE 12.00 Decizia Petrolului de a ceda către DolceSport exclusivitatea prezentării oficiale a lui Adrian Mutu a strîrnit un imens scandal între televiziuni. RCS/RDS a reacţionat imediat, potrivit gsp.ro. Compania care deţine drepturile TV pentru Liga 1 a înaintat ieri un memoriu către LPF, spunînd că nu a existat o licitaţie, aşa cum prevede legea. “Nu e vorba despre încălcarea contractului, ci de practică, fiindcă Petrolul n-a mai discutat cu nimeni în afară de Dolce cedarea drepturilor”, au punctat surse din media. Dolce ar fi achitat circa 10.000 de euro pentru a prezenta exclusiv “ziua Mutu” de la Ploieşti, anunţă gsp.ro.

UPDATE 10:00 / Adi Mutu a ajuns în România marţi noapte, după ce luni şi-a reziliat oficial contractul cu Ajaccio! Informaţia a fost confirmată înclusiv de clubul francez, printr-un comunicat pe site-ul clubului. Astăzi, de la 17:00, este programată conferinţa de presă, iar de la ora 18:00, va fi prezentat oficial la stadion, unde sînt aşteptaţi, conform oficialilor Petrolului, circa 15.000 de fani!

mutu

––––––

13.01.2013

UPDATE 20:41 / Conform apropiaţilor lui Adrian Mutu, atacantul de 35 de ani urmează să aterizeze pe aeroportul Otopeni în această seară. Contactaţi de FANATIK, liderii galeriei Petrolul ne-au dezvăluit că nu îi vor face nici o primire specială jucătorului venit de la Ajaccio. “Spectacolul va fi superb, însă o să fie axat pe echipa Petrolul, nu individual! Ne bucurăm pentru venirea lui Mutu, sperăm să şi confirme! Oricum, toţi vor fi încîntaţi de atmosfera pe care o vom crea în tribune, unde vom fi cel puţin 5000 de fani”, a declarat unul dintre liderii galeriei “lupilor”.

UPDATE 19:53 / Dinu Gheorghe, preşedintele Astrei Giurgiu, a comentat revenirea lui Adrian Mutu în Liga 1. “Reîntoarcerea lui Adrian Mutu în Liga 1 înseamnă pentru România ce a însemnat reîntoarcerea lui Ronaldinho în Brazilia!”, a declarat oficialul actualului lider.

UPDATE 18:27 / Valeriu Răchită, unul dintre cei mai importanţi jucători din istoria Petrolului, a criticat în termeni duri alegerea conducerii prahovene de a-l achiziţiona pe Adrian Mutu. “Nu o să-mi cumpăr tricou cu Adrian Mutu! Mi-aş fi luat unul cu Mircea Dridea, un simbol pentru Petrolul şi un jucător care a marcat împotriva lui Liverpool. Chiar dacă se vor vinde tricouri cu Mutu, banii nu vor intra în cadrul clubului. Nu zic mai multe”, a declarat Răchită la sport.ro.

UPDATE 17: 55 / Cosmin Contra a vorbit despre impactul pe care “Briliantul” o să-l aibă la Petrolul. Tehnicianul prahovenilor speră ca fostul jucător al lui Ajaccio să realizeze că nivelul campionatului românesc este ridicat, iar adversarii îi vor pune probleme. “Mutu se va integra în acest grup pentru că în echipa Petrolului sînt băieţi extraordinari! Colegii de echipă îi vor spune lui Adi că nivelul fotbalului românesc este ridicat, iar dacă Adi crede că nivelul e sub cel al Franţei o să întîmpine probleme. Nu cred că Adi Mutu va crede că nivelul campionatului este scăzut, îşi va lua munca în serios. Dacă nu, sînt eu şi conducerea care îl vom ajuta să realizeze că e nevoie de muncă pentru cîştigarea campionatului şi a Cupei României. Petrolul nu stă în Adi Mutu, el nu a fost aici în toate aceste 14 luni! Mai sînt jucători care fac diferenţa. Mi-ar plăcea ca lumea să îl aibă în vizor pe Adi Mutu şi ceilalţi jucători să rămînă liberi, fără marcaj! Dacă lumea se aşteaptă ca Mutu să înscrie de la început  patru goluri, greşesc! Eu nu mă aştept la acest lucru, momentan vreau doar să aducă plusul de valoare în faţa porţii, să muncească şi să ne ajute să ne îndeplinim obiectivele”, a declarat Contra la Dolcesport.

UPDATE 16:21 / Viitorul jucător al Petrolului a postat pe un site de socializare un clip din ultima vacanţă petrecută înainte de a începe antrenamentele sub comanda lui Cosmin Contra! Adrian Mutu a creat un colaj de fotografii în care atacantul se afişează împreună cu soţia, pe fundal fiind o melodie de dragoste.

Vezi video:

mutu capt

UPDATE 15:16 / Adrian Mutu este aşteptat în cursul zilei de mîine să revină în fotbalul românesc după o pauză de 14 ani, “Briliantul” urmînd să semneze contractul cu Petrolul Ploieşti. Primul meci al atacantului de 35 de ani în tricoul “lupilor” va fi pe 23 ianurie, contra lui Sturm Graz, amical care se va disputa în cadrul turneului de pregătire din Turcia. Celelalte două partide de pregătire se vor disputa în compania lui Anji (26 ianuarie) şi FK Jagodina (29 ianurie).

Adrian Mutu va avea parte de o prezentare de zile mari la Petrolul Ploieşti. După ce va susţine marţi o conferinţă de presă începînd cu ora 17.00, atacantul va merge pe Stadionul Ilie Oană, unde va lua contact cu suporterii “lupilor galbeni”.

Pentru acest eveniment, programat marţi, la ora 18.00, Dan Capră, finanţatorul Petrolului, va pregăti şi cîteva sute de tricouri cu numele “Briliantului”, care vor fi puse la vînzare la cele două magazine ale clubului.

Mutu vine la Petrolul din postura de jucător liber de contract şi va semna un contract valabil pe un sezon şi jumătate cu gruparea prahoveană.

Tags: