Fotbal international

Prezentare Grupa B Champions League. Barcelona și… Inter, Tottenham sau PSV?

18.09.2018 | 15:40
Prezentare Grupa B Champions League Barcelona si Inter Tottenham sau PSV

Barcelona, Tottenham Hotspur, Inter Milano și PSV Eindhoven au fost repartizate în Grupa B Champions League. În prima etapă din faza grupelor se joacă meciurile Barcelona – PSV Eindhoven și Inter Milano – Tottenham. Este o grupă extrem de echilibrată, iar Barcelona are cele mai mari șanse să termine pe prima poziție după cele 6 partide disputate. Bătălia va fi aprigă pentru locul 2 în clasamentul Grupei B, toate celelalte 3 echipe fiind capabile să obțină calificarea în fazele superioare ale competiției.

Barcelona a căzut într-o grupă neașteptat de puternică. Tottenahm n-a avut niciodată anvergura marilor cluburi din Premier League, dar este fără îndoială o echipă de top la nivel european de ani buni. Spurs au un lot identic celui de anul trecut, astfel că omogenitatea este la cote maxime. Barcelona a făcut ceva schimbări, în special la mijlocul terenului, acolo unde a rămas fără căpitanul Iniesta. Au mai plecat Alei Vidal, Yerry Mina, Lucas Digne și Gerard Deloufeu. Pe Camp Nou au ajuns Malcom, Clement Lenglet, Arthur și Arturo Vidal.

Tottenham nu a fost activă pe piața transferurilor în această vară, clubul investind peste un miliard de euro în construirea unui nou stadion ultramodern. Londonezii au reușit însă performanța de a ține la echipă toți jucătorii de valoare, astfel că omogenitatea lotului ar putea fi un mare avantaj pentru ei.

Barcelona și… Inter, Tottenham sau PSV?

Dacă Barcelona și Tottenham ar trebui, în mod normal, să termine pe primele poziții în clasament, PSV și Inter par că se vor lupta pentru locul de Europa League, cu gruparea italiană ușor favorită să îndeplinească acest obiectiv. O singură problemă: Inter nu a mai jucat de ceva timp în Liga Campionilor și ar putea fi dată peste cap de meciurile din trei în trei zile la un nivel ridicat.

Inter Milano și-a întărit serios lotul după ce a reușit să se califice în grupele Champions League. Inter a făcut revoluție în apărare prin aducerea a 3 jucători: Stefan De Vrij, Kwadwo Asamoah și Sime Vrsajlko. Milanezii i-au adus în atac pe Matteo Politano, Keita Balde și pe starul argentinian Lautaro Martinez. Mijlocașul Radja Nainggolan a fost adus de la AS Roma și puțin a lipsit ca Luka Modric să o lase pe Real Madrid și să semneze cu Inter.

PSV Eindhoven a cumpărat 5 jucători în această vară, niciunul însă care să atragă atenția. Totuși suma investită în achiziții s-a ridicat la 21 de milioane de euro. Totodată, clubul s-a despărțit de 4 jucători, cel mai important dintre ei fiind Santiago Arias, care a plecat la Atletico Madrid în schimbul sumei de 11 milioane de euro.

Cote și ponturi la pariuri pentru Grupa B Champions League

Favoritele la câștigarea Grupei B

GRUPA B
FC Barcelona – 1,11
Tottenham – 1,52
Inter Milano – 2,30
PSV Eindhoven – 9,00

În ceea ce privește șansele echipelor din Grupa B să câștige trofeul Champions League în acest sezon, Barcelona stă cel mai bine, cu o cotă de 6,50, fiind a doua favorită a competiției, după Manchester City. Tottenham a primit din partea caselor de pariuri cota 25,00, în timp ce bookmakerii le-au acordat celor de la Inter Milano cota 50,00.

Tags: