Sport

Prezentarea adversarelor lui CFR Cluj din Conference League. Alkmaar a jucat o finală europeană

CFR Cluj va evolua în grupele Conference League, iar tragerea la sorți a fost un favorabilă urmând să întâlnească adversari de care poate trece.
27.08.2021 | 16:32
Prezentarea adversarelor lui CFR Cluj din Conference League Alkmaar a jucat o finala europeana
ADVERTISEMENT

Campioana României a ajuns în cea de-a treia competiție a Europei, după ce a fost  eliminată de Steaua Roșie Belgrad din play-off-ul Europa League.

Clujenii și-au aflat adversarii pe care îi vor întâlni în această toamnă, după  tragerea la sorți care a avut loc la Istanbul.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj, adversare accesibile în grupele Conference League

CFR Cluj, care a făcut parte din urna a doua valorică, a fost repartizată în grupa D din Conference League, acolo unde adversare îi vor fi AZ Alkmaar (Olanda), FK Jablonec (Cehia) și Randers (Danemarca).

AZ Alkmaar a terminat sezonul precedent pe locul 3 în campiontul Olandei, după Ajax și PSV Eindhoven. Clubul înființat în 1967 are în palmares două titluri (1981 și 2009), patru Cupe și o Supercupă a Olandei.

ADVERTISEMENT

Pe plan internațional, olandezii au jucat o finală de Cupa UEFA în 1981 și o semifinală în 2005. Antrenorul Pascal Jansen, în vârstă de 48 de ani, este în funcție de la finalul anului trecut și mai are contract până în vara lui 2023.

Alkmaar, lot extrem de tânăr

AZ Alkmaar are un lot cotat la aproape 90 de milioane de euro, iar cei mai sapreciați jucători sunt fundașul stânga de 21 de ani Owen Wijndal (17,5 milioane de euro) și căpitanul Teun Koopmeiners, care evoluează mijlocaș la închidere și are o cotă de 16,5 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Deși are un lot extrem de tânăr, cu o medie de vârstă de 23,6 ani, olandezii au și doi jucători cu mare experiență internațională: fundașul Bruno Martins Indi, care a trecut pe la FC Porto și Stoke City și are 34 de meciuri la naționala Olandei, și Jordy Clasie, care a jucat patru ani la Southampton.

Alkmaar a intrat direct în play-off-ul Europa League în acest sezon, dar a fost eliminată de Celtic, după 0-2 și 2-1. În campionat, formația olandeză a început cu o înfrângere, scor 0-1, pe terenul lui Waalwijk.

ADVERTISEMENT

Jablonec și Randers, loturi de 10.000.000 de euro

FK Jablonec a încheiat sezonul precedent pe poziția a treia în Cehia, după Slavia și Sparta, dar a fost eliminată în turul trei preliminar al Europa League de Celtic, cu 7-2 la general. În play-off-ul Conference League a învins cu un sec 8-1 la general pe MSK Zilina.

Antrenorul Petr Rada (63 de ani) are un lot cotat la puțin peste 10.000.000 de euro, iar vedetele sunt fundașii laterali Jaroslav Zeleny și Libor Holik, cotați la 900.000 de euro. Căpitanul echipei este experimentatul Tomas Hubschman (39 de ani), care a jucat timp de 10 ani șa Șahtior Donețk.

Cenușăreasa grupei este Randers, care a terminat sezonul trecut pe locul 6 în Danemarca, dar a ajuns în Europa după ce a câștiga Cupa. Formația pregătită de Thomas Thomasberg, cotată puțin sub 10 milioane de euro, a fost eliminată cu greu de Galatasaray din play-off-ul Europa League.

ADVERTISEMENT