Sport

Prezentarea Suediei, adversara de marți a naționalei României la CM de handbal. Gullden, principalul pericol

10.12.2019 | 08:42
Prezentarea Suediei adversara de marti a nationalei Romaniei la CM de handbal Gullden principalul pericol
ADVERTISEMENT

Fără nicio șansă la semifinalele Campionatului Mondial din Japonia 2019 după eșecul cu Rusia, România se luptă în continuare pentru accederea la turneul preolimpic. În al doilea meci din Grupa 2 principală, fetele lui Tomas Ryde înfruntă Suedia, o națională cu jucătoare familiare, care au trecut prin campionatul intern.

Prezentarea Suediei, adversara de marți a naționalei României la CM de handbal

În contrast cu România, care a tremurat până în ultima secundă pentru calificarea în grupele principale, Suedia a avut un parcurs aproape perfect în Grupa D. Nordicele au câștigat primele patru meciuri, cu Congo, China, Japonia și Argentina, cedând doar meciul cu Rusia.

ADVERTISEMENT

Suedia a intrat în Grupa principală 2 de la Mondial cu 2 puncte, obținute împotriva Japoniei, 34-26. Scandinavele s-au bazat la acest mondial pe un joc extrem de ofensiv, marcând peste 26 de goluri în toate meciurile jucate.

Gullden și Hagman, cele mai periculoase jucătoare ale Suediei

Cele două jucătoare trecute pe la CSM București, Isabelle Gullden și Nathalie Hagman, legitimate în prezent la Brest Bretagne și Odense, sunt cele mai în formă jucătoare din naționala nordică. Împreună, cele două au marcat 44 de goluri la acest turneu final din Japonia.

ADVERTISEMENT
  • 23 de goluri a marcat Gullden pentru Suedia la Campionatul Mondial din Japonia
  • 21 de goluri a marcat Hagman pentru Suedia la Campionatul Mondial din Japonia
  • 45 de goluri a marcat Cristina Neagu pentru România la Campionatul Mondial din Japonia

Cine este Henrik Signell, antrenorul Suediei

Suedezele sunt antrenate de Henrik Signell, un tehnician de 43 de ani care pregătește naționala din 2016. Cu el la timonă, Suedia a obținut locul 7 la Olimpiada din 2016, locul 6 la Europenele din 2016, locul 4 și cea mai bună performanță all-time la CM din 2017 și locul 6 la CE din 2018.

ADVERTISEMENT

Suedia, revenire incredibilă cu Spania

În primul lor meci din Grupa 2 principală de la CM din Japonia, Suedia a avut o revenire de senzație cu Spania. Conduse cu 12-21 în minutul 42, Gullden, Hagman & compania au recuperat și au încheiat meciul la egalitate, 28-28, rezultat ce le menține în lupta pentru semifinale la CM.

Suedia e favorită clară în meciul cu România

Specialiștii nu dau aproape nicio șansă României în meciul cu Suedia. Nordicele au o cotă de 1,15 pentru a se impune marți contra tricolorelor, de la care Cristina Neagu ar putea absenta.

ADVERTISEMENT
  • 7.00 e cota României pentru un succes cu Suedia

Cum se califică România în grupele preolimpice 

Pentru a fi sigură de participarea la turneul preolimpic, România trebuie să termine grupa principală pe locul 4. Asta înseamnă că este obligatoriu să învingă Suedia și, mai apoi, Japonia.

Pentru România, calificarea la JO ar fi mai accesibilă dacă ar merge în turneul pentru Olimpiadă datorită locului de la CM (adică locurile 2-7) decât datorită locului 4 de la Euro (cu mențiunea ca Olanda și Rusia să fie în top 7).

  • România – Suedia se joacă marți, de la ora 13:30, la CM de handbal
ADVERTISEMENT