Life

Prezentatoarea virtuală de știri care poate munci tot anul fără pauză: „Mă veți vedea mereu”

Ren Xiaorong este o prezentatoare virtuală de știri care s-a alăturat unui post din China. Crainica poate munci toată ziua.
18.03.2023 | 18:35
Prezentatoarea virtuala de stiri care poate munci tot anul fara pauza Ma veti vedea mereu
Ron Xiaorong este o prezentatoare virtuală de știri din China. Foto: captură YouTube
ADVERTISEMENT

Cel mai nou membru al echipei unui post de știri din China este o prezentatoare virtuală. Ren Xiaorong a fost creată cu ajutorul inteliginței artificiale (IA). Crainica de televiziune poate răspunde la întrebări din mai multe domenii și poate munci chiar și 24 de ore, spre deosebire de oameni.

Prezentatoarea virtuală care ține locul oamenilor la un post de știri din China

Ren Xiaorong este prezentatoarea de știri virtuală a unui post de știri din China. Ea a fost creată cu ajutorul inteligenței virtuale și este cu adevărat deosebită. Crainica poate munci timp de 24 de ore pe zi fără să aibă nevoie de pauză.

ADVERTISEMENT

De asemenea, femeia virtuală este capabilă să poarte discuții și să răspundă la întrebări. Prezentatoarea de știri deține informații din mai multe domenii precum economie, educație, protecția medialului sau prevenirea epidemiilor.

Pentru ca Ren- prezentatoarea virtuală să existe, s-au folosit datele oferite de mii de jurnaliști din domeniu. De secretele profesionale împărtășite de aceștia va beneficia pentru a lucra pe tot parcursul anului fără odihnă.

ADVERTISEMENT

„Bună ziua, numele meu este Ren Xiaorong. Sunt o prezentatoare de știri virtuală IA care tocmai s-a alăturat People’s Daily. Mii de prezentatori de știri mi-au împărtășit abilitățile lor profesionale. Timp de 365 de zile, 24 de ore, voi raporta știri pentru tot anul, non-stop, fără odihnă.

Fie la site-urile de știri, fie înapoi în studio, mă veți vedea mereu. Fiecare conversație, fiecare feedback pe care îl oferi, nu va face decât să mă facă mai deșteaptă”, a fost mesajul prezentatoarei virtuale transmis în prima sa apariție, conform OddityCentral. 

ADVERTISEMENT

Ren Xiaorong nu este prima prezentatoare virtuală

Prezentatoarea virtuală poate răspunde, cu ajutorul unui aplicații, chiar și la întrebări despre cele „Două sesiuni” din China. Totuși, Ren va oferi răspunsuri ce promovează ideile Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez (PCC).

Cu toate că ea poate discuta și despre alte subiecte, aplicația prin care poți discuta cu Ren nu este foarte interactivă și nu poți pune întrebări specifice. În plus, Xiaorong nu este prima prezentatoare virtuală din China.

ADVERTISEMENT

În 2019, primul crainic bazat pe IA a fost prezentat în  Xinhua, iar un an mai târziu a apărut și prima prezentatoare virtuală. Aparițiile artificiale sunt din ce în ce mai comune, chiar și în România fiind numeroși asistenți virtuali. Totuși, aparițiile bazate pe IA încep să fie depășite de ChatGPT.

ADVERTISEMENT