Nicio categorie

Prieteni la club, duşmani la naţională! Se vor înfrunta în Brazilia – Belgia

Autor: Sorin Dumitrescu | 06.07.2018 | 09:42
Prieteni la club, dușmani la națională. Eden Hazard şi Willian joacă împreună la Chelsea

Sunt prieteni la club, în viaţa de toate zilele, dar vineri seară vor fi cei mai mari duşmani, îmbrăcând tricoul echipelor lor naţionale. Sfertul de finală dintre Brazilia şi Belgia oferă acest paradox şi va avea nu mai puţin de trei dueluri la acest nivel. Jucătorii ştiu că intrând pe teren pentru ţara lor trebuie să uite efectiv că împart în restul timpului acelaşi vestiar, dar războiul trebuie să se poarte numai cu armele fotbalului.

Mijlocaşul brazilian Willian e puţin nervos, pentru că în poarta Belgiei se află prietenul său Thibaut Courtois, un goalkeeper pe care fostul elev al lui Mircea Lucescu la Şahtior Doneţk îl consideră printre cei mai buni din lume, dar şi creierul lui Chelsea, Eden Hazard. “Belgia are o echipă foarte bună, cu mulţi jucători de mare calitate. Nu îmi imaginam că va veni ziua în care colegii mei de la Chelsea, Courtois şi Hazard îmi vor sta în faţă, pentru a-mi împlini visul titlului mondial, dar acesta este fotbalul şi va trebui să uităm timp de 90 de minute de relaţia de la club”

Prieteni la club, duşmani la naţională!  Ce spun unii despre alţii

Nici Courtois nu se simte mai confortabil. “Le-am spus băieţilor să nu se uite doar la Neymar şi la Coutinho, pentru că eu ştiu ce poate Willian şi dacă nu e băgat în seamă va fi rău pentru noi”. Un alt trio este cvartetul de la Manchester City Fernandinho – Gabriel Jesus contra Kompany – De Bruyne. Metronomul Fernandinho va juca din primul minut, pentru că este Casemiro suspendat. El spune că De Bruyne adversar va fi o misiunea grea pentru Brazilia, pentru că belgianul, unul dintre cei mai buni jucători din Premier League, este fantastic.

Prieteni la club, dușmani la națională. Kevin de Bruyne i-a dat multe pase de gol lui Gabriel Jesus pentru CityŞi Kompany nu se simte deloc liniştit la gândul ca va trebui să-l anihileze pe Gabriel Jesus. “E iute, se mişcă derutant şi ştie să profite de cea mai mică ezitare” – îşi caracterizează belgianul coechipierul de club. Şi FC Barcelona propune un duel braziliano-belgian, dar de mică notorietate. Vertonghen este un jucător care mai mult a stat pe bancă la echipa catalană, având şi probleme medicale, în timp ce Paulinho a început ca titular, dar treptat a ajuns şi el lângă Vertonghen pe bancă.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!