News

Prietenii fiului lui Liviu Dragnea apar pictați pe pereții unei biserici din Turnu Măgurele. Foto

04.06.2019 | 17:54
Prietenii fiului lui Liviu Dragnea apar pictati pe peretii unei biserici din Turnu Magurele Foto
Frații Codrea, prietenii lui Valentin Dragnea, sunt pictați pe peretele unei biserici din Turnu Măgurele *foto: liberinteleorman.ro

Fiul lui Liviu Dragnea, Valentin, este prieten cu doi dintre cei mai bogați oameni din Turnu Măgurele, frații Codrea. În mărinimia lor, cei doi oameni de afaceri teleormăneni au donat sume de bani pentru renovarea unei biserici din orașul lor, iar ca răsplată chipurile le-au fost desenate pe unul dintre pereții lăcașului de cult, se arată pe site-ul local liberinteleorman.

Prietenii fiului lui Liviu Dragnea, desenați pe peretele unei biserici din Turnu Măgurele

Frații Codrea dețin afaceri în domeniul imobiliar și au donat sume importante pentru biserică, motiv pentru care preoții consideră că se justifică faptul că chipul lor apare pictat pe pereții bisericii. Acest lucru este însă în contradicție cu opinia enoriașilor, care au considerat că pictura celor doi este cel puțin nepotrivită, mai susține sursa citată.

Cei doi sunt cunoscuți în județul Teleorman pentru faptul că sunt prieteni apropiați ai lui Valentin Dragnea, fiul fostului lider PSD Liviu Dragnea, condamnat săptămâna trecută în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. De altfel, cei doi bărbați apar și în pozele de la nunta lui Valentin Dragnea cu soția sa,  Gina Alexandra.

Frații Codrea, prietenii lui Valentin Dragnea, sunt pictați pe peretele unei biserici din Turnu Măgurele *foto: mediafax.ro
Frații Codrea, prietenii lui Valentin Dragnea, sunt pictați pe peretele unei biserici din Turnu Măgurele *foto: mediafax.ro

Ce opinie au avut mai marii BOR despre ctitoria celor doi prieteni ai lui Valentin Dragnea

Chiar dacă oamenii care vin să se roage la biserica din cartierul Odaia al orașului Turnu Măgurele se arată indinați de această situație, preoții au dat din umeri și nu văd nimic în neregulă cu icoana care îi prezintă pe cei doi afaceriști. Mediafax l-a contactat însă pe Episcopul Alexandriei și Teleormanului, Galaction Stângă. Acesta a declarat că nu știa de această situație, dar că se va interesa și va oferi un punct de vedere în perioada următoare.

Pe lângă prieteni suspuși, și fiul fostului lider al Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, Valentin are o avere impresionantă. El se află în top 15 proprietari de teren din România, grație firmei sale, Nutrelo Group SA.