News

Prietenii intimi ai Elenei Udrea, din dosarul Gala Bute, se ceartă pentru bani, prin tribunale. Ce sumă i-a cerut Ana Maria Topoliceanu lui Tudor Breazu

Elena Udrea a reușit să strice o relație veche de peste 25 de ani dintre Tudor Breazu și Ana Maria Topoliceanu (Munteanu, în prezent). Din cei mai buni prieteni, cei doi au ajuns să se certe prin tribunal.
08.04.2022 | 16:30
Prietenii intimi ai Elenei Udrea din dosarul Gala Bute se cearta pentru bani prin tribunale Ce suma ia cerut Ana Maria Topoliceanu lui Tudor Breazu
Prietenii Elenei Udrea au lăsat în urmă amorul și se ceartă prin tribunale / Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

În afară de Elena Udrea, care a fost cap de afiș în dosarul Gala Bute, printre cei condamnați se numără și doi aghiotanți ai fostului ministru. Ana Maria Topoliceanu (fostă directoare a Companiei Naționale de Investiții) și Tudor Breazu (asistent personal al Elenei Udrea), s-au ales și ei cu pedepse cu închisoare. Din cei mai buni prieteni, acum cei doi au ajuns la cuțite.

Tudor Breazu despre Ana Maria Topoliceanu: ”Nici nu s-au scris cărți despre o relație atât de frumoasă”

Tudor Breazu a primit o condamnare de 3 ani cu executare în dosarul Gala Bute, în timp ce Ana Maria Topoliceanu a scăpat cu o condamnare, tot de 3 ani, dar cu suspendare. Conform procurorilor, aceștia ar fi intermediat mita pentru fostul ministru, după ce Ana Maria, fosta iubită a lui Breazu, i-ar fi propus acestuia să lucreze pentru Elena Udrea.

ADVERTISEMENT

Oamenii legii au marșat destul de mult pe relația apropiată între Breazu și Topoliceanu și au descoperit că aceștia mergeau împreună în vacanțe și că împărțeau chiar un apartament de două camere situat în strada Dionisie Lupu. Imobilul ar fi fost cumpărat în 2007, Breazu deținând 10%, iar Topoliceanu – 90% din acesta (lucru confirmat în declarația de avere din 2010 a Anei Maria Topoliceanu).

”Eram atât de apropiați, eu și Ana Maria Topoliceanu, încât prietenii ne spuneau că nici nu s-au scris cărți despre o relație atât de frumoasă”, a spus, la un moment dat, Tudor Breazu, în timpul unei audieri.

ADVERTISEMENT

Au existat însă și interpretări ale presei conform cărora Breazu i-ar fi fost chiar amant Elenei Udrea, după o ce a fost făcută publică o înregistrare în care Topoliceanu prea că face aluzie la o relație prea apropiată între cei doi.

Ana Maria Topoliceanu i-a girat lui Tudor Breazu un împrumut pentru o casă

Această relație frumoasă s-a stricat iremediabil din cauza dosarului Gala Bute și nu numai. FANATIK a aflat că cei doi au ajuns la cuțite și că, în prezent, au ajuns să se judece pentru bani.

ADVERTISEMENT

De exemplu, în 2019, Ana Maria Topoliceanu i-a deschis o acțiune civilă lui Tudor Breazu acuzându-l de ”îmbogățire fără cauză justă”. Conform informațiilor din dosar, Tudor Breazu a făcut, în 2008, un împrumut la bancă, pentru achiziția unui apartament situat la mansarda unui bloc din centrul capitalei. Ana Maria s-a oferit, atunci, să devină codebitor.

Doar că, Tudor Breazu a început să aibă probleme cu banii și să întârzie tot mai des plata ratelor, până când, într-un final, a cerut băncii restituirea în natură a imobilului, lucru cu care instituția nu a fost de acord.

ADVERTISEMENT

”Pe parcursul derulării contractului, pârâtul a solicitat în mai multe amânări de plata, ulterior a avut întârzieri la plata, iar in urma intrării in vigoare a Legii nr. 77/2016, a formulat notificare de dare în plată arătând că nu mai dorește să plătească ratele, ci să predea imobilul ipotecat, s-a formulat contestație de către creditorul ipotecar, formându-se dosarul nr, xxxxx/299/2016*. Aceasta a fost admisă, pârâtul rămânând în continuare obligat la plata ratelor”, se arată în dosar, conform FANATIK.

I-a cerut fostului ”bun prieten” 70.000 de euro

Breazu le-a explicat judecătorilor că nu deține alte imobile în proprietate, nu realizează venituri și că s-a aflat, la un moment dat, în executarea unei pedepse privative de libertate. Din această cauză, a spus el, nu are cum să-și plătească ratele.

În fața unei executări silite iminente care o viza și pe ea, în calitate de codebitor, Ana Maria Topoliceanu s-a prezentat, în 2019, la bancă și a achitat restul creditului, în valoare de 70.000 de euro. În același timp, ea l-a acționat în instanță pe fostul ei prieten, căruia i-a cerut restituirea sumei.

Procesul s-a judecat până în iunie 2020, atunci când, fără nici o explicație, Ana Maria Topoliceanu și-a retras cererea iar procesul a încetat.

Amica Elenei Udrea a cerut și partajul față de fostul iubit

În ianuarie 2021, judecătoria sectorului 1 a dat decizia într-un alt dosar, în care Ana Maria Topoliceanu a cerut partajul judiciar față de Tudor Breazu. În acest caz, magistrații au respins cererea fostei directoare a CNI ca neîntemeiată.

În dosarul Gala Bute, Tudor Breazu a recunoscut că a avut o relație cu totul specială cu Ana Maria Topoliceanu. Cei doi s-au cunoscut în 1993, în timpul facultății și au devenit prieteni foarte buni. Breazu a descris-o pe Topoliceanu ca ”cel mai important om din viața lui”, și a recunoscut că a avut încredere totală în aceasta.

“Dacă ar fi fost cazul să protejez pe cineva în acest dosar, acea persoană ar fi fost Ana Maria Topoliceanu, pentru că ea îmi era foarte bună prietenă. Nici nu aș fi protejat pe cineva dând la schimb libertatea mea. Am stat în arest în condiții inimaginabile. S-a văzut de altfel că și fără protecția mea, Elena Udrea tot a fost arestată”, a spus Breazu în fața instanței, când a fost întrebat dacă o protejează pe Udrea.

ADVERTISEMENT