News

Prietenii mamei sinucigaşe din Timişoara au spus adevărul despre ea. Ce boală avea femeia

Membrii familie, prietenii și cei care au cunoscut-o pe Iulia, femeia care s-a aruncat de pe un bloc din Timișoara împreună cu cei doi copii ai săi, cred că ea suferea de depresie.
05.05.2022 | 10:44
Prietenii mamei sinucigase din Timisoara au spus adevarul despre ea Ce boala avea femeia
Prietenii mamei sinucigaşe din Timişoara au dezvăluit ce boală avea
ADVERTISEMENT

Tragedia de la Timișoara, în care o mamă s-a aruncat de pe un bloc de 10 etaje împreună cu cei doi copii, a dat naștere unor ample discuții legate de condițiile în care a avut loc, dar și despre sănătatea mintală a femeii.

Tânăra mamă suferea de depresie

După cum explică prietenii Iuliei, aceasta ar fi suferit de depresie, iar problemele cu care se confrunta se întindeau pe mai bine de un deceniu, din momentul în care tatăl acesteia și-a pierdut viața, notează Observator.

ADVERTISEMENT

Bărbatul ar fi murit pe neașteptate, acuzând că se simte foarte rău. Acest eveniment a avut un impact puternic asupra Iuliei. Ulterior, situației acesteia s-a agravat, odată cu divorțul din urmă cu doi ani.

Pentru o perioadă, starea femeii a dat semne că s-ar îmbunătăți, asta în urma unor ședințe de psihoterapie. În plus, ea ar fi urmat să se recăsătorească cu tatăl celor doi copii. Cu toate acestea, gestul ei extrem a arătat că starea ei de bine a fost doar o aparență.

ADVERTISEMENT

“A ţinut în ea, s-a frământat. A simţit că nu mai poate. Depresia este o boală foarte gravă. Chiar dacă mulţi nu o iau în serios, ajungi la un moment dat când nu mai eşti coerent. Îşi idolatriza copiii”, a declarat o prietenă a Iuliei.

Rudele și prietenii nu își pot explica gestul

“Ea a fost tot timpul cu chef de viaţă. Ea tot timpul trebuia să fie iubită. Tot timpul trebuia să fie în centrul atenţiei. Tot timpul i-a fost teama să nu rămână singură”, a declarat o altă prietenă a femeii.

ADVERTISEMENT

Aceasta le-a explicat jurnaliștilor cu care a stat de vorbă că nu înțelege de ce prietena ei a recurs la acest gest, mai ales că urma să se căsătorească. Cu toate acestea, informațiile din presă sugerează că ceremonia ar fi trebuit să aibă loc luna trecută, dar a fost amânată.

“Sunt distruşi, toată familia este la pământ, nimeni nu are nicio explicaţie. Nu ştie nimeni ce s-a întâmplat sau ce este în sufletul ei”, a mai adăugat prietena Iuliei.

ADVERTISEMENT

Un unchi ale femeii a vorbit cu presa și despre durerea resimțită de familia sa în urma acestei tragedii: “Aseară m-au sunat bunicii. Foarte dureros, foarte. Vă daţi seama..fetiţa de 6 ani…băiatul trei…”, a explicat acesta.

Psihologul Adina Burghel atrage atenția asupra faptului că gesturile extreme, precum suicidul, pornesc de la o suferință emoțională profundă. Ea a mai vorbit și despre modul în care depresia cronică și stresul de zi cu zi au contribuit la înrăutățirea stării emoționale.

“Gesturile extreme de acest gen au în spate o suferinţă foarte mare. Vorbim şi de un fond vulnerabil peste care se suprapune o depresie netratată. A fi mamă singură, cu doi copii mici, supusă zilnic provocărilor, este o mare sursă de stres”, a explicat Adina Burghel.

ADVERTISEMENT
Tags: