ADVERTISEMENT
News

Prima apariție oficială a lui Donald Trump în public, după alegeri. Unde a fost văzut președintele SUA

Autor: Adrian Baciu | 12.11.2020 | 07:51
Prima apariție oficială a lui Donald Trump în public, după alegeri. Unde a fost văzut președintele SUA
Prima apariție oficială a lui Donald Trump în public, după alegeri. Unde a fost văzut președintele SUA. Sursa foto: hepta.ro

Donald Trump, încă președintele în funcție de la Casa Albă, Donald Trump a avut prima apariție oficială de când presa americană a spus că a pierdut alegerile în fața democratului Joe Biden.

ADVERTISEMENT

Liderul SUA a fost prezent la o ceremonie organizată de Ziua Veteranilor la Cimitirul Naţional Arlington, în ciuda vremii nefavorabile.

Trump, aflat într-o perioadă complicată, în care încearcă prin toate mijloacele să-și mențină scaunul de la Washington, a venit la ceremonie împreună cu prima-doamnă, Melania Trump, și cu vicepreședintele Statelor Unite, Mike Pence.

Prima apariție oficială a lui Donald Trump în public, după alegeri. Unde a fost văzut președintele SUA

Președintele SUA a avut un comportament destul de rece cu mass-media. Acesta nu a aruncat nicio măcar o privire către jurnaliștii prezenți la eveniment și nici nu a făcut vreun comentariu.

ADVERTISEMENT

În paralel, președintele considerat ales deja, Joe Biden, a participat la o ceremonie pentru Ziua Veteranilor în Philadelphia. Ambii săi fii, Beau, care a murit acum 5 ani, și Hunter au activat în armata Statelor Unite.

În ciuda faptului că mai mulți înalți oficiali de la Casa Albă au avut rezultate pozitive pentru coronavirus în ultimele zile, președintele, vicepreședintele Mike Pence, soțiile lor și secretarul de externe, Robert Wilkie, nu au purtat măști la ceremonie, ignorând semnele de la intrare care le cereau, scrie NBC News.

Anterior evenimentului, cimitirul Arlington a trimis pe Twitter un mesaj despre regulile pentru vizitatorii participanți miercuri dimineață.

ADVERTISEMENT

”Toți vizitatorii trebuie să respecte cerințele de distanțare socială și să poarte măști de față în timp ce se află pe terenul cimitirului”, scria în tweet.

Presa americană nu a ratat momentul de a-l critica pe Donald Trump după acest gest. În campania electorală, publicația The Atlantic publicase un articol care pretindea că președintele ar fi vorbit de mai multe ori în termeni disprețuitori despre soldații americani uciși pe câmpul de luptă. I-ar fi numit ”fraieri” și ”ratați”.

ADVERTISEMENT

Biden, cu două rânduri de măști

În același timp, Joe Biden, prezent să depună o coroană de flori la Memorialul de Război din Philadelphia, părea să poarte două măști în același timp. Președintele ales a fost însoțit de soția sa, Jill, care a purtat și o mască, dar nu a vorbit la scurta ceremonie.

Miercuri, cu câteva ore mai devreme de acest eveniment, Biden a trimis pe Twitter un mesaj către veterani, spunând că va fi un președinte care ”Va respecta sacrificiul, dăruiree și nu va trăda niciodată valorile pentru care luptătorii s-au jertfit pe front”.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT