Life

Prima apariție publică a Reginei Elisabeta după ce s-a zvonit că nu se poate deplasa. Unde și cu cine își ține ziua de naștere

Regina Elisabeta a II-a a apărut pentru prima oară în public, cu ocazia zilei sale de naștere, după ce presa a scris că nu se poate deplasa și are nevoie de un scaun cu rotile pentru asta.
21.04.2022 | 12:39
Prima aparitie publica a Reginei Elisabeta dupa ce sa zvonit ca nu se poate deplasa Unde si cu cine isi tine ziua de nastere
Regina Elisabeta, apariție inedită de ziua ei. Foto: BBC
ADVERTISEMENT

Regina Elisabeta a II-a își ține, în cele din urmă, ziua de naștere la Palatul Sandringham, joi, 21 aprilie 2022. Monarha împlinește 96 de ani, o vârstă onorabilă, având peste 70 de ani în fruntea Casei Regale Britanice, ceea ce reprezintă un adevărat record.

Regina Elisabeta a II-a, apariție alături de doi ponei

Suverana a călătorit cu elicopterul spre moșia ei din Norfolk. Acolo va petrece de ziua ei cu cei apropiați. Locul ales pentru a-și petrece ziua nu este unul întâmplător. Majestatea Sa s-a decis la o cabană în care îi plăcea să petreacă mult timp fostului ei soț, Prințul Philip, decedat anul trecut, notează BBC.

ADVERTISEMENT

Regina s-a afișat de ziua ei alături de doi ponei. Este, practic, prima apariție publică după zvonurile despre starea șubrezită a mamei Prințului Charles. Conducătoarea Casei Regale apare în picioare, între cei doi cai, nicidecum în scaun cu rotile așa cum s-a scris. Pentru mulți, este un semn că Regina este într-o formă ceva mai bună față de ce se știa despre condiția ei fizică.

Regina a mai fost la Sandringham la începutul acestui an. A fost la respectivul palat în luna februarie, când a dorit să marcheze 70 de ani de la urcarea sa pe tron.

ADVERTISEMENT
Așa arată păpușa Elisabeta, produsă de compania Mattel. Foto: Mattel

Suverana, transformată într-o păpușă Barbie

Elisabeta a II-a a primit de ziua ei un cadou cu totul inedit. Producătorul de jucării Mattel a realizat o păpușă Barbie cu Regina. Păpușa se lansează cu ocazia Jubileului de Platină, unul din cele mai importante evenimente dedicate Majestății Sale an de an.

Păpușa este lansată joi și este un real tribut adus Reginei. Compania care a produs jucăria spune că vrea să marcheze astfel dedicarea pe care deținătoarea coroanei regale a avut-o față de poporul britanic. A numit-o drept o vizionară care lasă moșteniri culturale și istorice remarcabile.

ADVERTISEMENT

Îmbrăcată într-o rochie fildeș cu o panglică albastră, păpușa prezintă câteva detalii simbolistice importante care amintesc de longevitatea acesteia în fruntea tronului. Păpușa are pe cap o diademă identică, dar în miniatură, evident, celei pe care a purtat-o în ziua nunții cu Philip.

Păpușa are și panglici roz și albastre. Acestea sunt asemănătoare celor modelate de tatăl ei, George al VI-lea și de bunicul, George al V-lea.

ADVERTISEMENT