Sport

Prima bombă din mercato: Alex Mitriță la Universitatea Craiova! Gest unic: fotbalistul a renunțat la 3 milioane de euro pentru a se întoarce la echipa iubită. Exclusiv

Mihai Rotaru dă prima lovitură din mercato și își anunță marile ambiții la titlul 2023/2024. Alex Mitriță a semnat pe trei ani cu Universitatea Craiova.
31.05.2023 | 09:54
Prima bomba din mercato Alex Mitrita la Universitatea Craiova Gest unic fotbalistul a renuntat la 3 milioane de euro pentru a se intoarce la echipa iubita Exclusiv
Universitatea Craiova a dat prima lovitură a verii: Alex Mitriță a semnat pe trei ani! foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a ratat prezența în sezonul viitor al cupelor europene, însă conducerea clubului oltean nu dezarmează. Ba din contră… Ambițiile de revanșă sunt și mai mari, iar obiectivul declarat este titlul de campionă.

Prima bombă din mercato: Alex Mitriță a semnat pe trei ani cu Universitatea Craiova

Mihai Rotaru, patronul Universității Craiova, are planuri mari pentru sezonul viitor și e decis să construiască în Bănie o echipă extrem puternică și care să aibă șanse foarte mari să câștige titlul de campioană. Pentru aceasta e dispus să facă orice efort financiar, iar prima lovitură a fost dată.

ADVERTISEMENT

Din informațiile obținute în exclusivitate de FANATIK, gruparea olteană a reușit primul transfer bombă al perioadei de mercato. Mihai Rotaru l-a convins pe Alex Mitriță (28 de ani) să revină acasă, iar acesta a semnat deja un contract pe 3 ani cu Universitatea Craiova.

În plus, pentru a se întoarce la echipa iubită, fotbalistul a făcut un gest unic: a renunțat la o sumă fabuloasă, de 3 milioane de euro, pe care urma să-i câștige în următorii doi ani la o echipă din Arabia Saudită. Avea contractul pe masă, însă în locul banilor a preferat să revină la Universitatea Craiova.

ADVERTISEMENT

Este un prim gest de devotament făcut de „Pitic” pentru formația „alb-albastră”, pe care o iubește din copilărie și ale cărei culori le-a apărat în perioada iulie 2017 – februarie 2019. A evoluat atunci în 60 de meciuri, a marcat 29 de goluri și a oferit 11 pase decisive.

Iar meritul cel mai mare pentru revenirea lui Alex Mitriță la Craiova îl are patronul Mihai Rotaru, care este și nașul său. „Dacă Mitriță își va dori să vină înapoi, noi vom fi bucuroși și îl așteptăm. Vorbesc în regionalisme, dar Mitriță e un tip atașat de glia oltenească. Nu-l primim, noi îl cerem cu brațele deschise”, spunea Mihai Rotaru în urmă cu câteva zile la FANATIK SUPERLIGA, prefațând marea bombă pe care urma să o detoneze în perioada de mercato. De interesul Universității Craiova pentru readucerea lui Mitriță a scris și Prosport.

ADVERTISEMENT

Univesitatea Craiova l-a vândut pe Alex Mitriță în 2019 la New York City cu 8 milioane de euro

Lansat în fotbalul mare de Gică Hagi la Viitorul Constanța, Alex Mitriță a fost vândut în 2015 la echipa italiană Pescara pentru suma de 500.000 de euro. S-a întors în România sub formă de împrumut la Universitatea Craiova în iulie 2017, însă oltenii au activat clauza de cumpărare definitivă, în valoare de 730.000 de euro, după numai jumătate de an.

Cu evoluții din ce în ce mai bune, care i-au adus și convocarea la echipa națională, Alex Mitriță a intrat rapid în vizorul echipelor potente financiar din străinătate. Iar în februarie 2019, patronul Mihai Rotaru a dat o primă mare lovitură: l-a vândut în MLS, la New York  City, pentru uluitoarea sumă de 8.000.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Nu este pentru prima dată când patronul Universității Craiova încearcă să-l readucă în Bănie pe jucătorul său preferat. A fost o primă tentativă în 2021, dar nu a putut să suporte jumătate de milioan de euro din salariul pe care Mitriță îl primea la New York, iar acesta a ajuns împrumut la PAOK Salonic, la cerea lui Răzvan Lucescu.

Apoi, în 2022, un alt antrenor romând, de data aceasta Marius Șumudică, l-a deturnat pe Mitriță din drumul spre Craiova și l-a luat cu el în Arabia Saudită, la Al-Raed.

  • 3.000.000 de euro este cota de piață a lui Alex Mitriță, conform Transfermarkt
  • 18 meciuri și 3 goluri are Alex Mitriță la echipa națională a României

  • 6,00 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „Câștigător Liga 1 sezonul viitor: Universitatea Craiova”

ADVERTISEMENT