News

“Prima casă” se schimbă! Ce prevede programul “O familie, o casă”

25.05.2019 | 15:53
Prima casa se schimba Ce prevede programul O familie o casa

Ediția din 2019 a programului „Prima casă” va suferi o serie de  modificări importante. „O familie, o casă”, cum se va numi acesta în noua sa variantă, își propune să vină în întâmpinarea familiilor aflate la început de drum, care își doresc să intre în posesia unei locuințe.

Ce schimbări aduce noul program

Anunțul a fost făcut chiar de reprezentanții Partidului Social Democrat, în cursul zilei de sâmbătă. Într-o postare publicată pe pagina de Facebook a formațiunii politice, aceștia informează că se pregătesc de lansarea unui „nou program care oferă posibilitatea achiziționării unei locuințe confortabile în condiții extrem de avantajoase.”

Totodată, social-democrații își propun ca prin acest program, să creeze condițiile de care familiile au nevoie pentru a-și crește copiii, în speranța că astfel țara noastră va avea parte de un spor natural mult mai mare: „PSD are convingerea că statul trebuie să-i ajute pe tineri să își crească în condiții decente copiii, astfel încât, pe termen lung, să înregistrăm spor natural” .

Liviu Dragnea a făcut anunțul legat de programul „Prima Casă” 2019. Sursa foto:digi24
Liviu Dragnea a făcut anunțul legat de programul „Prima Casă” 2019. Sursa foto:digi24

Liviu Dragnea a anunțat deja noul program „O familie, o casă”

Noua variantă a programului „Prima Casă” a fost adusă în discuție încă de miercuri, 22 mai, prin vocea președintelul PSD, Liviu Dragnea. Acesta a declarat că Guvernul a decis ca ediția din anul 2019 să vină cu o formulă extinsă, dedicată familiilor interesate să achziționeze locuințe.

Extindem Prima casă şi numim programul O familie – o casă. Condiţiile la Prima casă au fost bune iniţial, dar au devenit mult prea restrictive şi toţi sunt nemulţumiţi. În primul rând dăm o valoare mai mare, 570.000 de lei, adică să poată să îşi cumpere o casă, nu o bojdeucă, mărim plafoanele, pentru că dacă aveai peste 3.000 de lei venituri nu te mai calificai, intrai într-un cerc vicios, adică foarte puţini mai aveau acces şi la case foarte mici. Dobânda este fixă, în lei. Eu sunt sigur că se vor găsi bănci care vor susține asta” , a afirmat Liviu Dragnea.