News

Prima companie care anunță că va furniza milioane de doze de vaccin împotriva noului coronavirus până în luna septembrie

21.05.2020 | 16:07
Prima companie care anunta ca va furniza milioane de doze de vaccin impotriva noului coronavirus pana in luna septembrie
ADVERTISEMENT

Gigantul farmaceutic AstraZeneca a anunțat că va fi prima companie care va furniza un vaccin împotriva noului coronavirus, începând cu luna septembrie a acestui an.

Compania care este gata să producă milioane de doze de vaccin împotriva noului coronavirus

AstraZeneca, un gigant farmaceutic, va fi prima companie care va distribui sute de milioane de doze de vaccin împotriva noului coronavirus, informează BBC.

ADVERTISEMENT

Compania farmaceutică a anunțat că a încheiat un parteneriat pentru a distribui cel puțin 400 de milioane de doze de vaccin împotriva virusului care provoacă infecția COVID-19, ce va fi dezvoltat de Universitatea Oxford.

Mai mult, compania afirmă că are capacitatea de a produce un miliard de doze de vaccin anul acesta și cel următor.

ADVERTISEMENT

Testele inițiale urmează să înceapă, iar AstraZeneca recunoaște că este posibil ca vaccinul să nu funcționeze. Cu toate acestea, gigantul farmaceutic își asumă avansarea programului clinic de testare.

Ce șanse reale are compania să fabrice acest vaccin

Oamenii de știință au avertizat că un vaccin împotriva noului coronavirus, dacă va fi dezvoltat, ar putea să nu ofere o imunitate totală în fața infecției COVID-19, în timp ce premierul britanic, Boris Johnson, a avertizat că este posibil ca un vaccin să nu poată fi descoperit niciodată.

ADVERTISEMENT

În ciuda acestor afirmații, cercetările continuă într-un ritm alert, iar în acest moment în jur de 80 de echipe din întreaga lume lucrează la posibile vaccinuri împotriva noului coronavirus.

AstraZeneca a indicat în cadrul aceluiași anunț și faptul că fabricarea vaccinului ar avea loc în mai multe țări, după ce a mulțumit atât guvernului britanic, cât și autorităților din Statele Unite pentru „suportul substanțial de a accelera dezvoltarea și fabricarea vaccinului”.

ADVERTISEMENT

Mai mult, compania farmaceutică a transmis că este în discuții cu alți potențiali parteneri, pentru a crește producția și distribuția viitorului vaccin.

Directorul executiv al AstraZeneca, Pascal Soriot, a descris pandemia de coronavirus ca fiind „o tragedie globală și o provocare pentru întreaga umanitate”.

„Trebuie să învingem acest virus împreună, altfel va continua să provoace numeroase suferințe, lăsând în același timp pagube enorme economiei și societăților din toată lumea”, a declarat Soriot.

Din acest motiv, directorul companiei farmaceutice spune că a pus la punct colaborarea cu cercetătorii de la Universitatea Oford, pentru a fabrica și distribui un vaccin împotriva noului coronavirus la scară largă.

”Suntem mândri să colaborăm cu Universitatea Oxford pentru a implementa munca lor revoluționară într-un medicament care poate să fie produs la scară largă”, a mai spus șeful AstraZeneca.

 

ADVERTISEMENT
Tags: