Sport

Primă de Champions League pentru elevii lui Dan Petrescu în dubla cu Lazio din Conference! Câți bani le-a promis Neluțu Varga. Exclusiv

CFR Cluj joacă pe o primă consistentă în play-off-ul pentru optimile Conference League contra lui Lazio. Neluțu Varga le-a promis jucătorilor sute de mii de euro!
16.02.2023 | 12:22
Prima de Champions League pentru elevii lui Dan Petrescu in dubla cu Lazio din Conference Cati bani lea promis Nelutu Varga Exclusiv
Lazio - CFR Cluj, primă de Champions promisă de patronul Neluțu Varga după sosirea la hotelul din Roma. Foto: FANATIK
ADVERTISEMENT

CFR Cluj este singura reprezentantă a României care a prins primăvara cupelor europene în actualul sezon. Dar a și „prins” un adversar foarte greu, italienii de la Lazio Roma, pe care-i întâlnește în prima manșă pe „Stadio Olimpico” joi, 16 februarie, ora 22:00.

Neluțu Varga, patronul CFR Cluj, a pregătit o primă de Champions League pentru dubla cu Lazio Roma din Conference League

Delegația celor de la CFR Cluj a ajuns la Roma cu o zi înainte de meciul cu Lazio Roma. S-a cazat la Hotel Villa Pamphili, un stabiliment de 4 stele situat la circa 8 kilometri de arena unde se va disputa partida din această seară.

ADVERTISEMENT

La scurt timp după antrenamentul oficial de miercuri de pe „Stadio Olimpico”, elevii lui Dan Petrescu – de fapt, întreg staff-ul – au avut parte de o veste excelentă din partea patronului Neluțu Varga. Acesta a venit alături de echipă la Roma și este extrem de încrezător înaintea dublei cu italienii.

Din informațiile FANATIK, Varga le-a transmis jucătorilor prima pe care vor juca împotriva trupei lui Maurizio Sarri. Este vorba despre o primă cumulată de 200.000 de euro, pentru jucători și pentru staff. Există o condiție pentru ca Petrescu și ai săi să o acceseze.

ADVERTISEMENT

Varga le-a spus că banii vor fi plătiți doar dacă CFR Cluj va reuși să o elimine pe Lazio și să se califice astfel în optimile de finală ale Conference League. Prin urmare, nu este o primă doar pentru meciul de azi, ci pentru ambele manșe. Astfel că prima condiție ca 200.000 de euro să ajungă în conturile jucătorilor este un rezultat bun în partida de diseară, un scor care să dea șanse pentru returul din Gruia de peste o săptămână.

CFR Cluj ar încasa 300.000 de euro de la UEFA dacă s-ar califica în fața italienilor. Neluțu Varga a decis ca mare parte din bani să-i ofere jucătorilor

Neluțu Varga a venit la Roma însoțit de foarte mulți invitați speciali, așa cum a dezvăluit FANATIK. Patronul celor de la CFR Cluj a dorit foarte mult să fie alături de echipă, mai ales că ultimele două rezultate au creat tensiuni și neîncredere în vestiar.

ADVERTISEMENT

Eșecurile consecutive cu două dintre formațiile cu care CFR Cluj se bate la titlu (0-1 cu FCSB și 0-2 la Craiova) pun presiune suplimentară de Dan Petrescu și pe jucători. Varga a decis că e cazul să schimbe puțin starea de spirit la echipă și a propus această primă de 200.000 de euro pentru calificare.

Patronul clujenilor și-a făcut și calculele foarte bine. Pentru o eventuală accesare a optimilor de finală din Conference League, CFR Cluj va încasa de la UEFA 300.000 de euro. Cea mai mare parte a acestei sume va fi îndreptată spre fotbaliști și spre staff-ul lui Dan Petrescu în cazul unei „minuni”, cum o numește tehnicianul campioanei.

ADVERTISEMENT

Dan Petrescu e foarte stresat, dar concentrat în același timp. Știe primul 11 cu care începe diseară, are ceva dubii doar la echipa lui Sarri

Petrescu a mers pe aceeași linie. A aplaudat calitățile adversarului la conferința de presă dinaintea meciului de pe „Olimpico”. Antrenorul consideră că ar fi o minune nu ca echipa sa să se califice, ci să scoată măcar un rezultat bun din cele două întâlniri cu Lazio!

Apropiații lui Petrescu dezvăluie că acesta a dormit puțin în ultimele zile. Că e stresat de pasa proastă pe care o traversează echipa, iar această dublă cu Lazio cade într-un astfel de moment. Este și foarte concentrat, fiind de părere că o apărare foarte exactă, cu un Scuffet în zi mare, și o ofensivă atentă la ocaziile care pot apărea sunt cheia unui rezultat important pentru CFR Cluj pe „Olimpico”.

După meciul cu Atalanta, cei de la Lazio au spus că, dacă ar fi câștigat acel, joc ar fi odihnit jucători în Europa. Dar acum vor să câștige Conference League și vor băga cei mai buni jucători! Nici pentru ei nu va fi ușor să joace joi – duminică – joi cu aceiași jucători” – Dan Petrescu, înainte de Lazio – CFR Cluj

Întrebat la conferință ce nu știe despre Lazio, Petrescu a răspuns clar: „Cred că nu știu primul 11, dar sunt sigur că Sarri va juca 4-3-3 cum a făcut toată cariera”. Dan nu are dubii însă la titularii Clujului, printre care se vor regăsi Manea, Burcă și Camora, monitorizați din tribună de selecționerul Edi Iordănescu, așa cum a dezvăluit exclusiv FANATIK.

  • 6.121.000 de euro și-a asigurat CFR Cluj până acum din participarea în ediția 2022/2023 a cupelor europene
  • 5 ani este durata cu care Neluțu Varga i-a propus lui Petrescu să-și prelungească angajamentul ce expiră în iunie 2024. Dacă semnează, Dan ar fi legat de CFR până în 2029
ADVERTISEMENT