News

Prima declarație a polițistului care a omorât o fetiță pe trecerea de pietoni. A recunoscut că avea viteză excesivă

Noi detalii în cazul polițistului care a omorât o fetiță pe trecerea de pietoni ies la iveală. Acesta a dat o primă declarație și a recunoscut că avea viteză excesivă
20.01.2022 | 15:09
Prima declaratie a politistului care a omorat o fetita pe trecerea de pietoni A recunoscut ca avea viteza excesiva
ADVERTISEMENT

Polițistul care a omorât o fetiță pe trecerea de pietoni a dat o primă declarație. Acesta a recunoscut că avea viteză excesivă și că nu cunoștea procedura de resuscitare. El a mai spus, de asemenea, că nu și-a dat seama că au fost două victime.

Prima declarație a polițistului care a omorât o fetiță pe trecerea de pietoni. A recunoscut că avea viteză excesivă

Noi detalii din anchetă ies la iveală.

Polițistul responsabil de producerea accidentului mortal în care o fetiță a murit și o alta a fost rănită a fost audiat de procurori și a povestit, de față cu avocatul său, cum s-au întâmplat lucrurile.

ADVERTISEMENT

Acesta a mărturisit că nu le-a văzut pe cele două copile, deși a verificat trecerea de pietoni, iar că, la un moment dat, s-a trezit cu ele în fața mașinii.

Tot ce își amintește de la momentul impactului este faptul că a auzit o bubuitură puternică.

Polițistul a recunoscut, însă, că mergea cu viteză excesivă.

El a precizat că regretă ce s-a întâmplat.

Polițistul a recunoscut că nu cunoștea procedura de resuscitare

Tot în timpul audierilor, polițistul care a omorât-o pe Raisa a recunoscut că nu știa procedura de resuscitare și, de aceea, nu i-a acordat primul ajutor.

ADVERTISEMENT

Ba mai mult, acesta a precizat că a atins corpul Raisei cu piciorul, deoarece așa i-ar fi explicat operatorul 112 că ar trebui să facă, pentru a o sprijini.

De asemenea, întrebat unde a făcut cursul de conducere defensivă, polițistul nu a știut să răspundă.

ADVERTISEMENT

“A recunoscut că nu cunoştea procedura de resuscitare, primul ajutor, mai mult decât atât, şi informaţiile cu privire la condusul defensiv sunt ca în România, doar o birocraţie pentru că nici nu a ştiut să răspundă la întrebarea unde a făcut cursul de conducere defensivă. Pur şi simplu acest curs nu a existat nicăieri, doar în nişte scripte”, a spus avocatul familiei Raisei, Adrian Cuculis.

Polițistul a dat explicații cu privire la motivul pentru care și-a schimbat geaca la fața locului.

ADVERTISEMENT

“Cert este că, în momentul de faţă, din declaraţii reiese clar că au venit colegii lui la faţa locului şi el spune că totuşi că acel schimb de geacă, de fapt nu ar fi fost un schimb de geacă, ci i-ar fi dat acea geacă ca să îl acopere, să nu îl linşeze acolo”, a mai precizat Adrian Cuculis.

Polițistul a recunoscut că nu se afla în misiune

Omul legii a mai spus că nu se afla într-o misiune în acel moment, dar că se deplasa cu semnalele luminoase aprinse, pentru a fi vizibil în trafic.

“Era înmărmurit, a dat ture lungi pe hol. Puţine cuvinte, declaraţia a fost scurtă. A rezumat că în ziua respectivă nu se afla în misiune.

Girofarul îl avea pornit pentru că voia să se asigure că este vizibil”, a mai menționat avocatul familiei Raisei.

ADVERTISEMENT
Tags: