News

Prima dezbatere Donald Trump – Joe Biden a fost plină de jigniri: “Clovn! Cel mai prost președinte pe care l-a avut vreodată America”. Video

30.09.2020 | 07:58
Prima dezbatere Donald Trump  Joe Biden a fost plina de jigniri Clovn Cel mai prost presedinte pe care la avut vreodata America Video
ADVERTISEMENT

Prima dezbatere pentru alegerile din SUA dintre Donald Trump – Joe Biden a fost una conform așteptărilor, cu multă tensiune și multe cuvinte dure adresate, chiar jigniri.

În fața milioanelor de americani, cei mai importanți oameni politici de peste ocean s-au confruntat, în această dimineață (4.00 ora României), la Cleveland, Ohio.

ADVERTISEMENT

Confruntarea electorală a durat o oră și jumătate și a fost moderată de jurnalistul Chris Wallace de la Fox News.

Jigniri la prima dezbatere Donald Trump – Joe Biden: “Clovn! Cel mai prost președinte”

Finalul lunii septembrie a adus evenimentul politic mult așteptat din SUA: prima dezbatere televizată a celor doi candidați la Washington, republicanul Donald Trump şi democratul Joe Biden.

ADVERTISEMENT

Disputa dintre cei doi a avut loc marți seara, în Cleveland, în prezența unui public restrâns, în care s-au aflat şi soţiile Melania Trump şi Jill Biden. Din fața ecranelor a fost urmărită de zeci de milioane de americani, informează CNN.

Într-o perioadă dificilă a Statelor Unite ale Americii, care se confruntă cu multiple probleme de ordin medical, social, dar și juridic, Cei doi candidați la președinția SUA au răspuns la întrebări care acoperă toate subiectele fierbinți ale agendei publice americane.

ADVERTISEMENT

Au vorbit despre gestionarea pandemiei de Covid și asigurările medicale până la protestele ”Black lives matter”, dar și subiecte globale precum schimbările climatice și încrederea în știință.

Cum era de așteptat, din ”meniul” disputei nu au lipsit jignirile și atacurile sub centură. Astfel, la un moment dat enervat de desele întreruperile lui Trump, Biden a spus: ”Nu poți să scoți un cuvânt coerent de la omul ăsta”.

ADVERTISEMENT

Democratul a continuat apoi: ”Adevărul este că tot ce a spus până acum este o minciună. Oameni buni, voi înțelegeți ce face clovnul ăsta? Vă spun eu: nu face nimic să îi ajute pe oamenii care au nevoie de asistență medicală pentru că, de fapt, din cauza lui 10 milioane de oameni nu mai beneficiază de îngrijire medicală pentru că și-au pierdut slujbele”.

Trump, către Biden: ”Nu e nimic inteligent despre tine”

În ceea ce-l privește, Trump nu a rămas dator mult timp și i-a spus lui Biden că: ”Nu e nimic inteligent la tine, Joe”.

Ulterior, actualul lider al SUA l-a întrerupt pe candidatul democrat spunându-i să nu mai folosească termenul ”inteligent”. ”Ai absolvit fie ultimul, fie aproape ultimul din clasa ta. Nu folosi niciodată cuvântul inteligent în ceea ce mă priveşte. Nu mai folosi niciodată acest cuvânt”, a spus Trump.

După această dezbatere, presa din SUA scrie că publicul a asistat la un duel electroal în care niciun candidat n-a părut capabil să dea o lovitură decisivă ori să domine discuţia. În zilele ce urmează rămâne de văzut în sondajele de opinie ce impact avut confruntarea

ADVERTISEMENT