Fotbal intern

Prima dintre țintele lui Mihai Teja care a picat. De ce nu mai vine la FCSB

27.12.2018 | 16:13
Prima dintre tintele lui Mihai Teja care a picat De ce nu mai vine la FCSB

Mihai Teja a fost numit oficial antrenor la FCSB, după demiterea lui Nicolae Dică în urma înfrângerii suferite în fața lui CFR Cluj. Fostul antrenor al lui Gaz Metan Mediaș a venit pregătit cu o listă cu mai mulți jucători pe care îi dorește la noua sa echipă. Pe listă se află și fostul său elev, Boubacar Fofana. FANATIK a aflat însă că transferul africanului nu se va face.

Fofana a ajuns la Gaz Metan Mediaș de la echipa de primă ligă portugheză Moreirense. Internațional al statului Guinea, pentru care a și adunat 18 selecții, Boubacar Fofana a venit la Mediaș din postura de jucător liber de contract. El evoluează pe postul de mijlocaș defensiv și a jucat până acum în 19 partide pentru Gaz Metan Mediaș, pentru care a și înscris de două ori. Una dintre reușite a venit chiar împotriva FCSB, în victoria obținută greu de roș-albaștri, în deplasare, scor 3-1.

Prima dorință refuzată lui Teja. Transferul lui Boubacar Fofana la FCSB, blocat

Sursele FANATIK spun însă că transferul lui Boubacar Fofana e departe de a fi realizat, iar jucătorul dorit de Teja are șanse mici să ajungă în Capitală. Fotbalistul african nu s-a înțeles cu FCSB și nici Gaz Metan Mediaș nu e de acord cu suma propusă de roș-albaștri. Cu toate acestea, noul tehnician al FCSB are oricum soluții pentru postul de mijlocaș la închidere, acolo unde joacă atât tânărul Dragoș Nedelcu, cât și veteranii Mihai Pintilii sau Ovidiu Popescu, care amândoi vor reveni în iarnă după accidentările mai grave suferite în prima parte a sezonului.

Un alt mijlocaș defensiv al FCSB va fi însă reprofilat în mandatul lui Teja. Este vorba de Lucian Filip, cel mai vechi jucător din lot. „Nu înţelegeam de ce nu avem posesie. Să nu se supere Filip (n.r. Lucian Filip), dar Mihai Teja mi-a zis că nu putem să facem posesia cu el. E bun jucător, dar nu putem face posesia pentru că e lent. Mi-a zis că nu putem să facem posesia cu mijlocaşi lenţi. A spus că Filip e puternic, dar că avem nevoie de iuţeală. Filip o să fie fundaş central”,  a spus Gigi Becali la conferinţa de presă în care l-a prezentat pe Teja.

Boubacar Fofana este internațional al statului Guinea

Rămâne de văzut care va fi deznodământul în ceea ce privește un potențial transfer al lui Boubacar Fofana, dacă Teja va insista pentru fotbalistul african sau dacă se va reorienta spre un alt jucător.

  • 500.000 de euro este cota lui Boubacar Fofana, potrivit transfermarkt.de
  • 18 selecții are Fofana pentru naționala din Guinea