Fotbal international

Prima fază controversată de la Cupa Mondială! Qatar, salvată de VAR de la primirea unui gol în meciul cu Ecuador. Foto

Cupa Mondială din Qatar a început cu o fază controversată, după ce echipa gazdă a fost salvată de VAR de la primirea unui gol în partida de deschidere cu Ecuador.
20.11.2022 | 18:49
Prima faza controversata de la Cupa Mondiala Qatar salvata de VAR de la primirea unui gol in meciul cu Ecuador Foto
Cupa Mondială din Qatar a început cu o fază controversată, după ce echipa gazdă a fost salvată de VAR de la primirea unui gol în partida de deschidere cu Ecuador. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Prima întâlnire a actualei ediții a turneului final are loc pe stadionul Al Bayt din Al Khor.

Cupa Mondială a început cu o fază controversată

Meciul dintre Qatar și Ecuador, primul de la Cupa Mondială, a început în forță și în minutul 3 am avut prima fază controversată, după ce VAR-ul a intervenit pentru a anula un gol marcat de sud-americani.

Trupa argentinianului Gustavo Alfaro a beneficiat de o lovitură liberă de la 40 de metri, mingea a fost aruncată în careu, iar portarul gazdelor, Saad Al Sheeb, a ieșit total inoportun și nu a reușit să respingă mingea.

ADVERTISEMENT

Pe fază, Angelo Preciado a încercat să înscrie din foarfecă, dar a ratat șutul care s-a transformat într-o centrare perfectă pentru căpitanul Enner Valencia. Acesta i-a luat fața unui fundaș qatarez și a marcat cu o lovitură de cap.

Gol anulat pentru ofsaid milimetric

Bucuria ecuadorienilor a fost de scurtă durată, deoarece arbitrul italian Daniele Orsato a fost anunțat din camera VAR, care a sesizat că faza trebuie analizată pentru o eventuală poziție de ofsaid.

ADVERTISEMENT

După câteva momente de suspans a venit și decizia, iar golul Ecuadorului a fost anulat pentru un ofsaid milimetric la Michael Estrada în momentul în care a venit centrarea. Această fază a dat și mai mult apă la moară celor care au afirmat că Qatarul a plătit o sumă uriașă unor jucători ecuadorieni pentru a câștiga partida.

Decizia lui Orsato nu i-a descurajat pe sud-americani care au continuat să atace în valuri și în minutul 16 au deschis scorul. Enner Valencia a fost faultat clar în careu de portarul Saad Al Sheeb, arbitrul italian a dictat penalty și tot căpitanul Ecuadorului a transformat cu precizie.

ADVERTISEMENT

Qatarul a făcut prăpăd când a organizat Mondialul de handbal masculin

Ultimul Mondial la care o țară gazdă a fost avantajată vădit s-a întâmplat în 2002, atunci când Coreea de Sud a fost împinsă de la spate de arbitri și a ajuns până în finala mică. De remarcat este faptul că atunci la butoane s-a aflat un ecuadorian. Este vorba de arbitrul Byron Moreno.

Acesta a dictat un penalty controversat pentru asiatici în prima repriză, i-a refuzat un gol de aur lui Damiano Tommasi și l-a eliminat pe Francesco Totti pentru o simulare, deși Moreno se afla la 40 de metri de fază.

ADVERTISEMENT

Un alt moment interesant s-a petrecut în 2015, atunci când Qatarul a primit organizarea Campionatului Mondial de handbal masculin. Cu o mulțime de jucători naturalizați și cu arbitraje vădit părtinitoare, arabii au ajuns până în finala competiției, cedând doar în fața puternicei echipe a Franței.

ADVERTISEMENT