News

Prima femeie ambasador a SUA în România. Cine este Kathleen Ann Kavalec

Joe Biden a nominalizat prima femeie ambasador a SUA la București. Este vorba despre Kathleen Ann Kavalec, care a mai lucrat în România și vorbește limba noastră națională.
04.06.2022 | 00:40
Prima femeie ambasador a SUA in Romania Cine este Kathleen Ann Kavalec
Kathleen Ann Kavalec a mai lucrat în România. Sursa foto: OSCE
ADVERTISEMENT

Kathleen Ann Kavalec a fost nominalizată de Joe Biden prima femeie ambasador a SUA în România. Kathleen Kavalec lucrează de mai bine de trei decenii în diplomație.

Kathleen Ann Kavalec, prima femeie ambasador a SUA în România

În trecut, Kathleen Kavalec a fost funcționar la Ambasada SUA din România și este vorbitoare de cinci limbi străine, printre care și a noastră: spaniolă, portugheză, română, franceză și rusă.

ADVERTISEMENT

În momentul de față, Kathleen Kavalec deține funcția de șefă a Misiunii OSCE în Bosnia și Herțegovina. Pe această poziție se află din anul 2019.

Înainte, a îndeplinit rolul de secretar adjunct al Biroului pentru Afaceri Europene și Eurasiatice al Departamentului de Stat american, din 2015, anunță Casa Albă, într-un comunicat de presă.

ADVERTISEMENT

În intervalul 2014-2015, a ocupat scaunul de directoare a Oficiului pentru Rusia și adjunct al Misiunii SUA pe lângă UNESCO de la Paris, în perioada 2010-2013.

A mai lucrat și ca coordonator adjunct pentru asistență la Biroul European, în anii 2009-2010 și ca director pentru stoparea conflictelor, în cadrul Oficiului de Coordonare pentru Reconstrucție și Stabilizare, în intervalul 2008-2009.

ADVERTISEMENT

Kathleen Kavalec a activat și la Ambasada SUA în Rusia

Kathleen Kavalec a fost și consilier politic al Ambasadei SUA de la Kiev, dar a activat și la Ambasada SUA la Moscova.

Kathleen Kavalec s-a născut în California și este și doctor în științe politice la Universitatea din California, din 1982. Mai are și un Master pe politici externe la Universitatea Georgetown din Washington, din anul 1984.

ADVERTISEMENT

România nu are în prezent un ambasador al SUA în teritoriu

Din partea Departamentului de Stat al SUA, Kavalec a primit numeroase premii, precum și Presidential Rank Award. În prezent,  SUA nu au trimis un ambasador în țara noastră. Reprezentantul diplomatic este David Muniz, care a declarat de curând într-un interviu pentru Digi 24 că:

”Este important, cred, pentru români să înțeleagă că sunt bine protejați în cadrul alianței NATO, că orice atac, pe orice bucăţică, orice centimetru din teritoriul oricărui aliat este un atac asupra noastră a tuturor. Vezi deja răspunsul la ameninţare şi cred că te poţi aştepta să vezi un răspuns și mai accentuat al SUA, mai mult sprijin SUA în România”, a spus oficialul american.

ADVERTISEMENT
Tags: