Sport

Prima femeie interzisă pe stadioane! Cum a ajuns tânăra în această situație

O fană a echipei Tranmere Rovers ar putea deveni prima femeie interzisă pe arenele sportive după ce a aruncat o torță pe teren în timpul unui meci.
29.09.2022 | 08:03
Prima femeie interzisa pe stadioane Cum a ajuns tanara in aceasta situatie
Abbie-Leigh Reay, în vârstă de 23 de ani, ar putea deveni prima femeie interzisă pe arenele sportive
ADVERTISEMENT

O suporteră a echipei Tranmere Rovers, din liga a patra engleză, este la un pas de a deveni prima femeie interzisă pe stadioanele de fotbal.

A fost surprinsă pe camerele stadionului

În vârstă de 23 de ani, Abbie-Leigh Reay a fost arestată în luna ianuarie după ce a aruncat cu o torță pe teren în direcția arbitrului Lee Swabey și a portarului advers, Luke McGee, în timpul meciului pierdut de Tranmere cu 4-0 pe Prenton Park.

ADVERTISEMENT

Ea ar fi trimis acea torță după marcarea celui de-al treilea gol de către oaspeți, iar camerele de supraveghere din interiorul stadionului au surprins momentul, precum și reacția ei imediată, cu mâinile în aer.

Poliția a reținut-o pe Reay la ieșirea din incinta arenei, dar asta nu a împiedicat-o pe fana lui Rovers să posteze fotografii alături de prietena sa pe rețelele de socializare cu mesaje prin care se autoincriminează.

ADVERTISEMENT

Se temea că va fi interzisă imediat după ce a fost arestată

“Înainte ca totul să se ducă la vale”, a fost primul text publicat înainte de a adăuga: “Sper doar să nu fiu interzisă”. Audierile au avut loc la Curtea Magistraților din Sefton, Merseyside, unde Abbie-Leigh Reay s-a apărat singură și a negat acuzația că ar fi aruncat un obiect pe teren.

Ea a motivat că a aruncat acea torță într-un moment de panică, după ce aceasta aterizase lângă ea. “Ne-am mutat cu câteva locuri în fața acelor tipi și atunci torța a ajuns fumegând la picioarele mele”, a declarat Reay.

ADVERTISEMENT

Pur și simplu, nu am avut unde să o pun. Totul s-a întâmplat foarte rapid, iar primul lucru la care m-am gândit a fost că voi fi arestată”, s-a apărat suportera de 23 de ani a lui Tranmere Rovers.

Sentința va veni în scurt timp

Versiunea sa nu a fost, însă, acceptată de judecător, care a revăzut imaginile de pe camerele de supraveghere ale stadionului. “Torța nu era aprinsă ca să o ridici și să încerci să scapi de ea. Pur și simplu, ai ridicat-o și ai aruncat-o în direcția arbitrului și a portarului. Apoi ai ridicat mâinile, de parcă ai fi sărbătorit. Nu există altă explicație. Este extrem de clar” a fost motivația judecătorului James Hatton.

ADVERTISEMENT

Sentința va fi pronunțată în scurt timp, iar Abbie-Leigh Reay poate fi interzisă pe toate arenele sportive din Marea Britanie.

ADVERTISEMENT
Tags: