ADVERTISEMENT
Fotbal international

Diego Maradona a ieșit din spital, iar avocatul său anunță: „Este un miracol că trăiește”

Autor: Andrei David | 12.11.2020 | 14:53
Diego Maradona a ieșit din spital, iar avocatul său anunță: „Este un miracol că trăiește”
Prima fotografie cu Maradona după operaţie. FOTO: instagram

Diego Armando şi-a început recuperarea după operaţie pe creier pe care a suferit-o în urmă cu o săptămână. Iar medicul său, doctorul Luque, a postat o fotografie cu legenda argentiniană.

ADVERTISEMENT

El Pibe d’Oro îşi ţine medicul de mână şi zâmbeşte. E pe drumul cel bun, iar fanii săi pot răsufla uşuraţi, cel puţin pentru moment.

Rămâne de văzut dacă argentinianul va reuşi să treacă peste toate dificultăţile. Mai multe voci, printre care doctorul Alfredo Luhe – un apropiat al fostului decar – şi Rocio Oliva – fosta iubită a lui Maradona -, au declarat că fostul campion mondial are grave probleme cu alcoolul.

UPDATE, 12 noiembrie, ora 15:05 / Englezii de la The Sun au anunțat că fostul star argentinian a părăsit spitalul în seara zilei de miercuri, iar avocatul său a oferit noi detalii despre situația critică prin care a trecut fostul număr 10 al lui Napoli. „Diego a trecut prin cele mai dificile momente din întreaga sa viață. Faptul că sângerarea sa craniană a fost descoperită la momentul oportun, e un adevărat miracol. E un miracol pentru că l-ar fi putut costa viața”, a spus Matias Morla, avocatul lui Maradona. Fostul fotbalist va fi mutat într-o casă aflată în zona exclusivistă Nordelta, din Buenos Aires, și va fi aproape de locuința fiicei sale, Gianinna. Fostul mijlocaș se va afla în permanență sub supravegherea medicilor, iar de luna viitoare este așteptat să revină la lucru alături de cei de la Gimnasia y Esgrima, formația din La Plata pe care o antrenează.

ADVERTISEMENT

„A trecut sperietura“

Diego Maradona a fost operat pe creier pe 4 noiembrie, la doar 5 zile după ce a împlinit 60 de ani. Doctorii i-au descoperit un hematon subdural ce a necesitat intervenţie chirurgicală.

80 de minute a durat operaţia, care s-a desfăşurat la spitalul din Olivos, Buenos Aires. Fanii au aşteptat cu sufletul la gură, pe străzi, veşti despre starea de sănătate a lui D10S.

Astăzi, 11 noiembrie, la o săptămână de la intervenţia suferită, a apărut şi prima imagine cu Maradona. Doctorul Luque a postat-o pe Instagram.

ADVERTISEMENT

 

View this post on Instagram

 

@maradona y el @doctor.luque. pasó el temblor. Vamos Diego, carajo

A post shared by Sebastian Sanchi (@sanchisebastian) on

„A trecut sperietura. Hai Diego, la dracu“ a fost mesajul care a însoţit imaginea mult aşteptată. Maradona zâmbeşte, ţinându-l de mână pe medicul Luque.

Ce este hematomul subdural?

Hematomul subdural este o colecție sanguină constituită între dura-mater și creier. Un cheag de sânge pe creier. Cauza este, de fiecare dată, traumatică: ruptura unui vas de sânge.

ADVERTISEMENT

De obicei, apare la persoanele de peste 60 de ani care suferă de alcoolism cronic. Alte cauze pot fi epilepsia, bolile de sânge sau folosirea medicamentelor anticoagulante.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!