Life

Prima imagine cu piatra funerară de la mormântul Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a

Palatul Buckingham a făcut publică prima fotografie cu piatra funerară de la mormântul Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a
25.09.2022 | 09:45
Prima imagine cu piatra funerara de la mormantul Majestatii Sale Regina Elisabeta a IIa
Prima imagine cu piatra funerară a Reginei Elisabeta a II-a, după ce a fost schimbată. Sursa foto: colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Palatul Buckingham a făcut publică, pe data de 24 septembrie, prima imagine cu piatră funerară de la locul unde își face somnul de veci regina Elisabeta a II-a.

Piatra funerară de la mormântul Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a

Așa cum se vede din fotografia postată pe contul de Twitter The Royal Family, piatra funerară este realizată din marmură neagră. Pe ea sunt inscripționate numele reginei Elisabeta a II-a (1926-2022), numele celui care i-a fost prinţ consort, Philip (1921-2021), dar şi numele părinţilor reginei Elisabeta II, regele George VI (1895-1952) şi Elisabeta (1900-2002).

ADVERTISEMENT

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)


Piatra de mormânt a fost schimbată după trecerea în neființă a Majestății Sale Elisabeta a II-a. Înainte era cea care le era închinată doar regelui George VI şi reginei mamă.

O piatră funerară a fost plasată în Capela Memorială Regele George VI, ca urmare a înmormântării Majestăţii Sale Regina Elisabeta. Capela Memorială Regele George VI se află în interiorul Capelei St. George, Windsor”, este mesajul atașat la poza de pe contul de Twitter The Royal Family.

ADVERTISEMENT

Capela unde a fost depusă noua piatră de mormânt va fi deschisă publicului pentru vizitare de joi până sâmbătă, conform celor de la bbc.com.

Persoanele care își doresc să aducă un omagiu sau doar să vadă noua piatră de mormânt trebuie doar să cumpere un bilet pentru a vizita Castelul Windsor.

ADVERTISEMENT

Contravaloarea unui tichet este de 26.50 lire sterline în zilele de joi și vineri, iar sâmbăta este cu 2 lire sterline mai mult, respectiv, 28.50 lire sterline.

Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord a decedat la 96 de ani, după mai mult de 70 de ani domnie.

ADVERTISEMENT

Majestatea Sa a fost înmormântată, luni, 19 septembrie, alături de soţul ei, Prinţul Philip, la Capela Memorială Regele George VI de la Castelul Windsor. Sicriul a fost depus la Windsor cu onorurile cuvenite, însoțit de Familia Regală, dar și de Poliția Regală Călare a Canadei, și nu în ultimul rând de membri ai serviciilor armate.

ADVERTISEMENT