Fotbal intern

Prima înfrângere pentru FCSB pe teren propriu în Liga 1 după 7 luni. Cum s-a schimbat echipa de atunci

08.02.2021 | 00:06
Prima infrangere pentru FCSB pe teren propriu in Liga 1 dupa 7 luni Cum sa schimbat echipa de atunci
ADVERTISEMENT

FCSB este la prima înfrângere pe teren propriu, după 7 luni de invincibilitate în Liga 1. „Roș-albaștrii” nu mai pierduseră din vara anului trecut, atunci când CFR se impunea la București cu 2-0, în penultima etapă a play-off-ului.

Înfrângerea vine ca o surpriză, având în vedere că „roș-albaștrii” traversau o perioadă bună în campionat, fiind liderii la zi din clasament, și obținuseră o victorie de moral în fața marii rivale de la Dinamo.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, FCSB poate pierde locul 1 în clasament, CFR Cluj având încă de disputat meciul din deplasare cu Botoșani, și doar 1 punct de recuperat.

Prima înfrângere pentru FCSB pe teren propriu după 7 luni în Liga 1

Ultima înfrângere pe teren propriu, din partida cu CFR Cluj, a fost și primul meci al lui Toni Petrea în funcția de antrenor principal la echipă. Bogdan Vintilă tocmai fusese demis după deplasarea pierdută la Craiova.

ADVERTISEMENT

Doar 3 jucători care erau în “primul 11” la partida din iulie, din sezonul trecut, au evoluat duminică împotriva celor de la Clinceni: Andrei Vlad, George Miron și Olimpiu Moruțan. Din vara anului trecut, a urmat o serie de 11 meciuri fără înfrângere “acasă” pentru FCSB, oprită de golul lui Jutric, jucătorul de la Academica Clinceni.

Diferența între cele două partide este una majoră, atunci FCSB era complet ieșită din cura spre titlu, pe când în momentul actual este formația cotată cu prima șansă. Slovan Liberec este, oficial, ultima echipă care a reușit să o învingă pe FCSB pe teren propriu de la meciul cu CFR, însă partida s-a desfășurat în preliminarile Europa League.

ADVERTISEMENT

Urmează pentru FCSB două partide cruciale pe teren propriu

FCSB mai are încă două partide cruciale pe teren propriu în acest final de sezon regulat. Pe 20 martie, cu CFR Cluj, iar apoi, în etapa imediat următoare primește vizita Universității Craiova, o altă candidată la titlu în Liga 1.

Toni Petrea conștientizează că FCSB poate suferi o cădere de formă, se concetrează pe partidele care urmează, și atrage atenția jucătorilor la cel mai important aspect, jocul de echipă: “Jucătorii vor să facă prea multe, vor să arate, să demonstreze… Le-am spus că jocul colectiv e cel mai important ca să destabilizăm o apărare aglomerată. Se face prin joc colectiv, rapid.

ADVERTISEMENT

Pe mine mă interesează punctele, să marcăm mai mult. Nu marcăm pe cât ne dorim. Jocul nostru are de suferit, nu fructificăm ocaziile”, a declarat Toni Petrea la finalul meciului pierdut cu Academica.

  • 3 jucători din înfrângerea cu CFR Cluj din finalul sezonului precedent s-au regăsit pe teren în înfrângerea cu Academica de aseară

  • (P) Cota BETANO pentru Dinamo – FCSB: 2,00 este cota pentru „2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT