Fotbal international

Prima ligă din Scoția, amânată din nou! Când va putea reveni pe teren Ianis Hagi

09.04.2020 | 21:06
Prima liga din Scotia amanata din nou Cand va putea reveni pe teren Ianis Hagi
ADVERTISEMENT

Prima ligă din Scoția a fost amânată din nou din cauza pandemiei de coronavirus. Termenul propus inițial de forurile conducătoare de la Glasgow, 30 aprilie, a fost prelungit pentru 12 iunie.

Prima ligă din Scoția, amânată pentru 12 iunie

Pandemia de coronavirus a suspendat aproape toate competițiile fotbalistice din Europa, Belarus fiind singura excepție, iar termenele stabilite inițial de ligile profesioniste pentru reluarea competițiilor sunt prelungite din cauza evoluției situației actuale.

ADVERTISEMENT

Liga Profesionistă de Fotbal din Scoția a anunțat că meciurile se vor relua, în cel mai optimist scenariu, pe 12 iunie, după ce 30 aprilie a fost data propusă inițial.

Decizia scoțienilor vine la câteva zile după ce UEFA a prelungit data limită pentru încheierea campionatelor naționale. În urma ultimei ședințe, forul continental a transmis că ligile europene trebuie să fie încheiate până pe 3 august.

ADVERTISEMENT

Patru etape rămase de disputat din sezonul regular

Prima ligă a Scoției se dispută după un format asemănător celui din România. Cele 12 formații se întâlnesc de trei ori într-un sezon regular, urmat de play-off și play-out format din câte șase echipe.

Cu patru etape rămase de disputat din sezonul regular, Rangers, echipa unde evoluează Ianis Hagi, sub formă de împrumut de la Genk, ocupă locul secund, cu 67 de puncte, la 13 lungimi în spatele liderului Celtic, care are și un meci mai puțin disputat.

ADVERTISEMENT

Formația antrenată de Steven Gerrard este angrenată și în Europa League, unde a disputat prima manșă a optimilor de finală, pierdută, pe teren propriu, cu Bayer Leverkusen, scor 1-3.

De la mutarea în Scoția, din perioada de mercato din iarnă, Ianis Hagi a evoluat în 12 partide pentru Rangers și a marcat de trei ori, două dintre reușite fiind decisive pentru calificarea echipei lui Steven Gerrard în optimile Europa League.

ADVERTISEMENT
  • 5.000.000 de euro trebuie să plătească Rangers pentru transferul definitiv al lui Ianis Hagi de la Genk
  • 3 goluri și 2 pase decisive a reușit internaționalul român la Rangers
ADVERTISEMENT