Fotbal international

Prima lovitură a lui Mauricio Pochettino la PSG. Mutarea va costa 35 de milioane de euro

04.01.2021 | 09:55
Prima lovitura a lui Mauricio Pochettino la PSG Mutarea va costa 35 de milioane de euro
ADVERTISEMENT

După ce l-a înlocuit pe Thomas Tuchel la PSG, argentinianul Mauricio Pochettino și-a intrat în drepturi și a cerut conducerii o primă mutare. El vrea transferul definitiv al lui Moise Kean.

Adus sub formă de împrumut de la Everton, vârful italian pare să își fi găsit locul pe Parc des Princes și a oferit cifre fantastice în prima parte a sezonului. Kean ar trebui să se întoarcă în Anglia în vara lui 2021.

ADVERTISEMENT

Pochettino nici nu vrea să audă de o plecare a atacantului, iar PSG a demarat negocierile cu Everton. Englezii vor o sumă mai mare decât cele 30 de milioane de euro plătite lui Juventus în 2019 pentru atacantul italian.

Prima lovitură a lui Mauricio Pochettino la PSG. Vrea transferul definitiv al lui Moise Kean

În vârstă de 20 de ani, Moise Kean este considerat a fi unul dintre cei mai talentați atacanți ai noii generații. Italianul a avut dificultăți la Juventus, acolo unde nu s-a putut impune în prima echipă, iar transferul la Everton trebuia să îl revigoreze. Mutarea din 2019 nu a avut efectul scontat, iar după doar un an Kean a fost împrumutat la PSG.

ADVERTISEMENT

Deși a fost o mutare ciudată, având în vedere diferența de statut dintre cele două grupări, împrumutul lui Kean s-a dovedit a fi o afacere profitabilă pentru toate părțile implicate. Tânărul atacant a început să aibă evoluții tot mai bune în Ligue 1 și UEFA Champions League, PSG s-a bucurat de o contribuție excelentă din partea vârfului, iar Everton a deschis portița către recuperarea investiției masive făcute în 2019.

Nu mai puțin de 30 de milioane de euro achitau englezii pentru transferul lui Kean, în vara lui 2019. Juventus îl ceda bucuroasă pe vârful care nu intra în vederile sale pentru viitor, însă acesta nu avea să exceleze nici la Everton. Doar patru goluri în 37 de apariții a reușit Kean înainte de a fi împrumutat la PSG.

ADVERTISEMENT

Pe Parc des Princes, atacantul italian s-a dezlănțuit și a suplinit cu brio absențele lui Neymar și Mbappe, loviți de accidentări sau coronavirus în ultimele luni. El a adunat 16 meciuri în tricoul finalistei ediției trecute a UCL, marcând de nouă ori și oferind și o pasă decisivă.

Evoluțiile solide ale lui Kean l-au convins pe Mauricio Pochettino să vrea să îl păstreze definitiv pe cel care ar trebui să se întoarcă în vară pe Merseyside. Sky Sports anunță că, pentru a accepta mutarea permanentă a fotbalistului său, Everton cere 35 de milioane de euro. Englezii vor, astfel, să facă profit de pe urma atacantului adus în 2019.

ADVERTISEMENT

„Pentru mine, este o oportunitate fantastică să joc cu Neymar și Mbappe. Am mult de învățat de la amândoi. Sunt doi dintre cei mai tari jucători din întreaga lume, doi lideri alături de care sunt extrem de bucuros că pot juca”, spunea Moise Kean în decembrie. Italianul ar dori să continue la Paris, iar mutarea definitivă are toate șansele să se realizeze încă din această iarnă.

ADVERTISEMENT