Fotbal intern

Prima lovitură pentru Mihai Neşu! De aici a început coşmarul

În urmă cu 10 ani se juca returul meciului din semifinalele UEFA, atunci cînd Steaua se deplasa pe terenul celor de la Boro, iar "roş-albaştrii" veneau după ce la Bucureşti au cîştigat cu...
27.04.2016 | 15:40
Prima lovitura pentru Mihai Nesu De aici a inceput cosmarul

În urmă cu 10 ani se juca returul meciului din semifinalele UEFA, atunci cînd Steaua se deplasa pe terenul celor de la Boro, iar “roş-albaştrii” veneau după ce la Bucureşti au cîştigat cu scorul de 1-0.

“Roş-albaştrii” au condus cu 2-0 şi erau foarte aproape să joace finala europeană după 20 de ani, dar repriza a doua a fost un coşmar, iar Boro s-a impus cu 4-2 şi a jucat finala cu Sevilla.  În formaţia Stelei ce a jucat pe Riverside se afla şi Mihai Neşu, iar acela a fost începutul dramei prin care trece în acest moment.

Steaua: Carlos, Ogăraru, Ghionea, Goian, Marin, Opriţă (Baciu 81), Rădoi, Lovin, Boştină (Neşu 86), Dică, Iacob (Bălan 65).

Mihai Neşu a intrat pe teren în minutul 86, iar italianul Maccarone a marcat golul decisiv după 3 minute de la intrarea Bichon-ului pe teren, chiar de lîngă el. În viaţa lui Mihai Neşu s-au întîmplat mai multe lucruri la care nu se aştepta şi care i-au dat viaţa peste cap.

A rămas paralizat în 2011

Fostul fundaş al Stelei a mai rămas 2 ani la campioana României, iar apoi s-a transferat la FC Utrecht, dar pe 10 mai 2011 a fost accidentat grav pe terenul de joc de un coleg  şi şi-a fracturat o vertebră de la coloană. Neşu a dus o bătaie incredibilă pentru a redeveni, din punct de vedere fizic, un om normal. A făcut tot posibilul să se recupereze în Olanda, dar toată lupta sa nu a dat roade. Fostul jucător al Stelei şi-a încercat norocul şi în America, iar lunile de recuperare l-au ajutat să-şi mişte puţin braţul stîng din umăr şi capul.

A fost părăsit de soţie

Acesta nu a fost singura lovitură primită de Mihai Neşu. Fostul fotbalist al lui Utrecht a fost părăsit şi de Maria. După o relaţie de 12 ani, cei doi au decis să se despartă şi fiecare a luat-o pe alt drum. După un an şi jumătate de la accidentarea suferită la antrenament, Maria şi-a luat bagajele şi a părăsit locuinţa lor din Olanda, refugiindu-se în casa părinţilor din Oradea, oraşul ei natal. Mihai Neşu a divorţat oficial, pe data de 21.10.2014, de fosta sa soţie, Laura Maria.

Dublă lovitură în 2014

După accidentare şi despărţirea de soţie, i-au murit mama şi tatăl, la interval de doar cîteva luni. Anul 2014 îi pregătise lui Neşu o dublă lovitură: mama sa, Monica, a murit în aprilie, iar după 6 luni a încetat din viaţă şi tatăl lui, Mircea. Cancerul, cumplita boală, i-a furat ambii părinţi, iar dacă mama lui a luptat pînă în ultima clipă, tatăl lui a părăsit bătălina cu boala, a luat o cantitate mare de pastile pentru a se sinucide şi a ajuns la spital, în stare critică, unde a încetat din viaţă.

Foştii coechipieri îi sar în ajutor

Steaua 1986 şi Steaua 2016 se vor întîlni la Sala Polivalentă pentru a îl ajuta pe Mihai Neşu. Evenimentul “Uniţi pentru Mihai Neşu”, organizat de Asociaţia George Ogăraru pentru Cultură şi Sport şi CSA Steaua, are o dublă importanţă, întrucît este organizat pentru strîngereea de fonduri în beneficiul fostului fundaş de naţională.