News

Prima mărturie a fostului ofiţer MAI de la Spitalul Gerota. Bărbatul exclude că s-ar fi îmbolnăvit în Israel

29.05.2020 | 15:27
Prima marturie a fostului ofiter MAI de la Spitalul Gerota Barbatul exclude ca sar fi imbolnavit in Israel
ADVERTISEMENT

Fostul ofițer MAI, internat la Spitalul Gerota, cel care ar fi infectat întreg spitalul, a fost audiat de anchetatori. Bărbatul se consideră nevinovat și neagă că s-ar fi infectat cu Covid-19 în timpul vacanței petrecute în Israel.

Fostul ofițer MAI care a infectat zeci de medici la Spitalul Gerota se consideră nevinovat

Zeci de medici au fost infectați după ce au intrat în contact cu „pacientul zero”, după ce acesta mințise că nu a fost plecat în străinătate. În realitate, bărbatul s-a dus în Israel de unde s-ar fi întors infectat cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Pacientul nr. 17 de la Spitalul Gerota a fost anchetat și, potrivit unor surse judiciare, susține că ar fi nevinovat. Mai mult, bărbatul neagă că s-ar fi infectat cu Covid-19 în Israel și crede că s-a ales cu boala din România.

Mai mulți membri ai familiei bărbatului au fost la rândul lor infectați de fostul ofițer MAI, aflat în pensie. Spitalul Gerota a fost carantinat după ce zeci de medici au luat boala, scăpând de această restricție doar la începutul lunii aprilie, conform Mediafax.

ADVERTISEMENT

De asemenea, pe această speță a fost deschis un dosar penal și la Parchetul General pentru a determina în ce măsură bărbatul de 60 de ani, ofițer în rezervă, se face vinovat de infectarea a zeci de oameni cu coronavirus.

Conform surselor judiciare, bărbatul a semnat, în momentul internării în spital, un formular prin care anunța că nu a călătorit în străinătate, deși fusese plecat în Israel.

ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru remarca în martie gravitatea faptelor comise de polițistul în rezervă.

„În acest moment sunt peste 30 de persoane pe care le avem, dar numărul contacților depășește 120. Ei sunt în continuare testați, tot ce înseamnă spitalul Gerota, tot ce înseamnă contacții contacților, ADP-ul și alte instituții.

ADVERTISEMENT

Este posibl ca numărul lor să crească, dar având în vedere că noi îi testăm ca și contacți, ei sunt asimptomatici în acesr moment”, remarca Tătaru.

ADVERTISEMENT