Sport

Prima mutare a lui Carlo Ancelotti la Real Madrid. Readuce un star căzut în dizgrație

Carlo Ancelotti a luat prima decizie după revenirea pe Santiago Bernabeu. Cel mai probabil, se va baza în sezonul viitor pe serviciile unui star căzut în dizgrație.
02.06.2021 | 11:02
Prima mutare a lui Carlo Ancelotti la Real Madrid Readuce un star cazut in dizgratie
ADVERTISEMENT

Carlo Ancelotti nu are resentimente față de Gareth Bale. Chiar dacă decizia demiterii sale, în 2015, a venit din cauza starului galez, noul antrenor al Realului e dispus să-l readucă pe Santiago Bernabeu în această vară, când expiră împrumutul la Tottenham.

Am plătit pentru că l-am scos pe Bale în meciul contra Valenciei. A avut o fază care m-a enervat. Bale era de neatins pentru Florentino (n.r. președintele echipei, Florentino Perez) la momentul respectiv, nu aveai voie să îl scoţi din echipă”, dezvăluia italianul în urmă cu ceva timp, referitor la finalul abrupt al primului său mandat pe banca echipei din Capitala Spaniei.

ADVERTISEMENT

Nu va avea, însă, o misiune deloc ușoară, pentru că Bale a intrat în dizgrația fanilor și pare tentat să pună punct carierei de fotbalist la doar 32 de ani. Concret, acesta își dorește ca în perioada următoare să se dedice în totalitate golfului.

Carlo Ancelotti îl vrea pe Gareth Bale înapoi la Real Madrid

Deși colaborarea celor doi părea un scenariu desprins din filmele science fiction, iată că tehnicianul italian este gata să-i acorde o nouă șansă lui Bale. Ba chiar este impresionat de evoluțiile sale în Premier League și îl vede drept atacantul ideal pentru Real Madrid în sezonul viitor.

ADVERTISEMENT

16 goluri și 3 pase decisive a reușit galezul în cele 34 de meciuri la Tottenham. Cu toate acestea, presa internațională continuă să speculeze pe seama unei retrageri premature din fotbal, imediat după Euro 2020.

Știu ce fac, dar voi cauza haos dacă spun ceva. Acum nu mă gândesc la nimic altceva decât la Țara Galilor, vorbim după Euro. Pur și simplu, trebuie să se întâmple după Euro”, a declarat acesta recent, alimentând astfel zvonurile.

ADVERTISEMENT

Patru trofee au cucerit împreună Ancelotti şi Bale pe Santiago Bernabeu, între 2013 și 2015. Este vorba despre Champions League, Supercupa Europei, Campionatul Mondial al cluburilor şi Cupa Spaniei.

„Nu voi permite ca ziariștii să-mi dicteze viața”

În ceea ce privește posibila sa întoarcere la Real Madrid în această vară, starul galez nu s-a sfiit să admită că împăcarea cu suporterii este aproape imposibilă. De altfel, a identificat și principalii vinovați pentru conflictele din ultimii ani: „jurnaliștii spanioli”.

ADVERTISEMENT

Cred că presa s-a supărat pe mine, și știu sigur că așa s-a întâmplat deoarece nu m-am purtat așa cum doreau ziariștii, dar eu nu vreau să mă schimb doar pentru a face pe placul unora.

Nu voi permite ca ziariștii să-mi dicteze cum să-mi trăiesc viața și de aceea am fost criticat și am acceptat asta. S-a spus că nu vorbesc spaniola, deși sunt de 7 ani la Madrid.

Nu e adevărat, vorbesc destul de bine cât să mă descurc și să înțeleg ce se petrece. Văd și cum este tratat Eden Hazard, se poartă de parcă ar fi omorât pe cineva!

Până la urmă, e vorba despre fotbal și nimic mai mult. Dar unii se așteaptă să fii ”galactic”, adică să faci anumite lucruri pe care le fac alți fotbaliști.

De exemplu, să apari la evenimente pe covorul roșu, să devii un brand, să ieși în oraș. Eu nu am fost niciodată așa, mie îmi place să fiu discret, să stau cu familia, să joc fotbal și, în rest, să fiu un om normal.

Dar aici, totul este pus sub o lupă, dacă ești la Real trebuie să fii în centrul atenției 24 de ore din 24, 7 zile din 7. E nevoie de timp ca să te obișnuiești”, s-a confesat Gareth Bale într-un interviu acordat cotidianului The Times.

ADVERTISEMENT