News

Prima navă de croazieră care primește numai turiști vaccinați! Cât costă un sejur

19.03.2021 | 17:27
Prima nava de croaziera care primeste numai turisti vaccinati Cat costa un sejur
ADVERTISEMENT

Prima navă de croazieră care primește numai turiști vaccinați se pregătește deja de plecare. Întreg personalul de pe “Odyssey of the Seas”, un vapor de lux al companiei Royal Caribbean trebuie să se imunizeze, indiferent că discutăm despre căpitan, alți navigatori sau un simplu ajutor de bucătar care lucrează la bord.

Deloc întâmplător, nava cu personal complet vaccinat și turiști imunizați va pleca, în luna mai, din Israel, cea mai avansată țară la capitolul vaccinare.

ADVERTISEMENT

Peste 55% dintre israelienii trecuți de 16 ani au fost complet vaccinați împotriva COVID-19 în cele 12 săptămâni de când prima doză a fost administrată premierului Benjamin Netanyahu în direct la televiziunea națională. Israel are cea mai bună rată de imunizare din lume, de aproximativ patru ori mai mare decât SUA.

Prima navă de croazieră care primește doar turiști vaccinați!

A fost deja stabilit itinerariul și se lucrează serios la bord. Sunt puse la punct ultimele detalii, verificați la secundă anumiți timpi și se fac aprovizionări pentru toate gusturile. Concret, luxosul vapor va pleca din Israel și se va îndrepta către insulele grecești, apoi Cipru.

ADVERTISEMENT

Interesant este că, deocamdată, pasagerii trebuie să fie rezidenți în Israel. Compania a anunțat însă că dacă toate merg perfect atunci următoarele croaziere vor fi deschise și altor țări.

“Datorită milioanelor de vaccinuri pe care le-am adus, sunt mândru că Israelul va fi prima țară din lume care va lansa noul vapor al celor de la Royal Caribbean”, a declarat și premierul israelian Benjamin Netanyahu.

ADVERTISEMENT
Sursa foto – facebook

“Decizia Royal Caribbean de a veni în Israel este o expresie semnificativă a încrederii în politica noastră. Acesta este un moment economic, turistic important pentru statul Israel”, a mai adăugat șeful Executivului.

De remarcat că în Statele Unite, industria vapoarelor de croazieră a fost una dintre primele și cele mai afectate de pandemia de coronavirus. Au existat chiar momente în care pasagerii au rămas blocați pe nave și focarele amenințau vieți. De câteva luni bune, liniile de croazieră majore au rămas la mal și au așteptat momentul oportun pentru a se lansa la apă.

ADVERTISEMENT

Cum arată nava „Odyssey of the Seas”, prima care va transporta strict turiști vaccinați

„Odyssey of the Seas” este a 27-a navă a celor de la Royal Caribbean. În mod normal trebuia să fie folosită în croaziere de 6 sau 8 nopți din Statele Unite în zona Caraibelor. Aceasta este dotată cu un centru de gravitație, un centru în care doritorii pot să zboare în timp ce călătoresc cu vaporul.

O experiență de nedescris într-un asemenea simulator costă însă și pe măsură. Prețul unei asemenea distracții nu este inclus în pachetele pe care le vând agențiile de turism.

De asemenea, există și o capsulă care se ridica deasupra mării pentru o spectaculoasă vedere. Bungee jumping, pationare, numeroase locuri de joacă, bazine, piscine, un teren de baschet și curse de mașini sau lasertag se mai găsesc la bordul navei.

Restaurante de cinci stele, bucătari faimoși și preparate care vor lăsa cu gura căscată chiar și pe cei mai greu de convins turiști, toate formează rețeta anti COVID-19 propusă de Royal Caribbean

Cât costă un sejur pe nava fără COVID-19

O cabină interioară de pe „Odyssey of the Seas” poate începe de la 564 dolari și se duce până la 2.049 de persoană, în funcție de lungimea croazierii. Dacă vreți ceva mai mult soare puteți opta pentru o cabină cu vedere la ocean. Costul acesteia începe de la 667 dolari și ajunge la 2.189 de persoană.

Pentru cei pretențioși există și varianta de cabină modernizată cu balcon. Aici prețurile sunt cuprinse între 804 dolari și 2.259 de persoană. Dacă doriți să trăiți viața de lux a celor de la „Odyssey of the Seas”, prețurile încep între 1.470 și 4.443 de dolari de persoană.

În prețurile de mai sus sunt incluse toate mesele la bordul navei, băuturi, cum ar fi apă neîmbuteliată, suc, ceai, cafea și lapte, spectacole, programe pentru tineri, facilități de fitness, piscine și terenuri de sport. Băuturile alcoolice și cele îmbuteliate sunt contracost.

ADVERTISEMENT