Sport

O nouă plecare de la FCSB! Jucătorul va merge la FC Voluntari. Reacția clubului ilfovean: „Mi l-am dorit mult!”. Exclusiv

Continuă mișcările de trupe la FCSB. Andrei Dumiter este cel de-al treilea jucător, după Ianis Stoica și Muși, care părăsește echipa lui Gigi Becali.
02.01.2023 | 15:30
O noua plecare de la FCSB Jucatorul va merge la FC Voluntari Reactia clubului ilfovean Mi lam dorit mult Exclusiv
Bucurie a fotbalistilor stelisti dupa un gol marcat cu Octavian George Popescu, Darius Dumitru Olaru, Iulian Lucian Cristea, Valentin Cretu, Ioan Andrei Vasile Dumiter si Valentin Gheorghe in meciul de fotbal dintre Universitatea Craiova si FCSB, contand pentru Liga 1 Casa Pariurilor, desfasurat pe Stadionul Ion Oblemenco din Craiova, duminica 28 noiembrie 2021. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Andrei Dumiter era unul dintre jucătorii care se aflau pe lista neagră a lui Gigi Becali de la FCSB. Atacantul venit de la Sepsi Sfântu Gheorghe va juca din această iarnă la FC Voluntari.

Andrei Dumiter, primul jucător plecat de la FCSB în 2023

Jurnalistul Emanuel Roșu a anunțat că Andrei Dumiter va juca la FC Voluntari. FANATIK l-a contactat pe Liviu Ciobotariu, antrenorul ilfovenilor, care a dezvăluit detaliile mutării.

ADVERTISEMENT

„Este adevărat. Dar nu știu exact condițiile, dacă împrumut sau definitiv. Este posibil să devină jucătorul nostru. Se va finaliza mutarea în seara asta.

Cert este că Andrei Dumiter va juca din această iarnă la FC Voluntari. Nu a venit propunerea din partea FCSB, ci eu mi l-am dorit în mod special”, a spus antrenorul ilfovenilor.

ADVERTISEMENT

La puțin timp de la discuția cu Liviu Ciobotariu, clubul FC Voluntari a anunțat oficial transferul lui Andrei Dumiter. Fostul jucător al FCSB-ului a fost cedat definitiv ilfovenilor și a semnat un contract pe trei și jumătate.

„Bun venit în familia FC Voluntari, Andrei Dumiter!

FC Voluntari anunță că a semnat un contract, valabil pe o perioadă de 3 ani și jumătate, cu jucătorul Andrei Dumiter. Andrei Dumiter este un atacant, în vârstă de 23 de ani, care a mai jucat până acum în cariera sa la LPS Banatul, Ripensia Timișoara, Chindia Târgovişte, Sepsi OSK și FCSB. Noul nostru jucător are 110 prezențe în primele 2 ligi ale României în care a reușit să înscrie 27 de goluri și să ofere 6 pase decisive. Andrei va purta numărul 13 pe echipamentul de joc.

ADVERTISEMENT

Clubul nostru îi urează bun venit și îi dorește mult succes în tricoul FC Voluntari”, au anunțat ilfovenii pe pagina de Facebook.

Liviu Ciobotariu are mare încredere în Andrei Dumiter: „Se pliază pe stilul meu de joc și asta va conta mult”

Andrei Dumiter avea o concurență acerbă la FCSB, cu golgheterul Andrea Compagno și Billel Omrani, iar Liviu Ciobotariu e de părere că pentru el această mutare la Voluntari cade cum nu se poate mai bine.

ADVERTISEMENT

„Eu am mare încredere în el, de-asta am și insistat. Depinde numai de el, de cum se va antrena, să demonstreze că este un atacant de valoare. Va merge cu noi în Antalya și depinde cum va evolua în meciurile amicale și la primele partide oficiale.

FCSB eu nu cred că l-a transferat degeaba. Are calități și cred în potențialul lui. Cheia este la el. Andrei se pliază pe stilul meu de joc și asta va conta mult, pentru că va fi pus în valoare”, a declarat Liviu Ciobotariu, în exclusivitate pentru site-ul nostru.

Atacantul este evaluat la 250.000 de euro conform Transfermarkt și mai are contract până în vara lui 2023. Astfel, la finalul acestui sezon jucătorul de 23 de ani ar putea oricum deveni definitiv jucătorul ilfovenilor.

Gigi Becali l-a pus pe Andrei Dumiter pe lista neagră

Gigi Becali a plătit 350.000 de euro pentru transferul lui Andrei Dumiter în vara lui 2021, însă vârful a reușit doar trei goluri în 22 de meciuri, spre nemulțumirea patronului.

Până la meciul cu Silkeborg din grupele UEFA Conference League, Andrei Dumiter nu mai prinsese lotul FCSB timp de cinci luni, după ce a suferit o accidentare.

„Cine nu a primit şanse? Boboc, Dumiter? Toţi au primit şanse! Eu nu am nimic cu ei, atât pot ei. Dacă ei sunt de echipă mică, du-te, bă, poate joci bine acolo şi pleci în străinătate”, a fost mesajul clar al lui Gigi Becali.

FCSB a mai renunțat la finalul lui 2022 la Ianis Stoica, împrumutat la Universitatea Cluj, dar și la Alexandru Musi, cedat la Poli Iași.

  • 350.000 de euro a plătit Gigi Becali pentru transferul lui Andrei Dumiter de la Sepsi

  • Cota BETANO pentru FCSB: 2,30 este cota pentru „1x și peste 1,5 goluri” la meciul FC Hermannstadt – FCSB

ADVERTISEMENT