Sport

Prima plecare de la Real Madrid după calificarea în semifinalele Ligii Campionilor! Antrenorul superstarului a confirmat mutarea

Gareth Bale va pleca gratis de la Real Madrid dacă Țara Galilor se califică la Campionatul Mondial 2022 din Qatar, potrivit lui Rob Page, antrenorul galez.
13.04.2022 | 10:29
Prima plecare de la Real Madrid dupa calificarea in semifinalele Ligii Campionilor Antrenorul superstarului a confirmat mutarea
ADVERTISEMENT

Gareth Bale a stat mai mult pe bancă în acest sezon decât să joace pe teren în tricoul lui Real Madrid. Contractul său expiră la vară, iar selecționerul galez a confirmat mutarea după ce “galacticii” au eliminat Chelsea, în sferturile Ligii Campionilor.

Gareth Bale va pleca de la Real Madrid

Gareth Bale va juca la un alt club din sezonul următor dacă Țara Galilor se va califica la Campionatul Mondial din Qatar. Anunțul a fost făcut chiar de selecționerul galez, Robert Page.

ADVERTISEMENT

„Dacă ajungem la Campionatul Mondială din noiembrie, atunci el va juca cu siguranță fotbal”, a spus Page.

El a adăugat: „Campionatul Mondial este visul său, singurul lucru care lipsește din CV-ul lui. Unde va juca, nu sunt sigur. Dacă va veni acasă (n.r. – nu se califică), va rămâne în Spania. Dacă îi va plăcea o altă provocare, chiar nu știu”.

ADVERTISEMENT

Rob Page îi ia apărarea lui Gareth Bale în fața criticilor fanilor lui Real Madrid

Gareth Bale vrea cu orice preț să-și conducă țara la primul Campionat Mondial din 1958. El a reușit o dublă senzațională împotriva Austriei (2-1), în cadrul barajului de calificare, motiv pentru care fost criticat de presa spaniolă ca fiind un „parazit”.

Căpitanul galez a primit, de asemenea, critici din partea fanilor madrileni atunci când a întârziat pe banca de rezerve la începutul celei de-a doua reprize împotriva lui Getafe.

ADVERTISEMENT

Coechipierul său, Casemiro, dar și Rob Page i-au luat apărarea lui căpitanului Țării Galilor. Page a declarat pentru The Athletic că, în ciuda criticilor la adresa lui, Gareth Bale este un om filantrop.  El a zis: „Sunt absolut îngrozit de acest lucru.

Îl cunosc bine pe Gareth acum și mulți oameni nu văd ceea ce face în afara terenului, donațiile pe care le-a făcut recent către NHS, către un spital din Cardiff – o sumă considerabilă de bani.

ADVERTISEMENT

“Comentariul acela de ‘parazit’ mi-a făcut sângele să fiarbă. Nu-mi place așa ceva”

Nu primește laude pentru asta pentru că nu vorbește despre acest lucru și oamenii n-au auzit de așa ceva. O păstrează pentru el.

ADVERTISEMENT

Comentariul acela de ‘parazit’ mi-a făcut sângele să fiarbă. Nu-mi place așa ceva. Acesta nu este Gareth Bale, care e căpitanul țării noastre, care ne reprezintă. Și el nu va fi niciodată așa”.

Pe de altă parte, viitorul lui Robert Page ca selecționer  rămâne sub semnul întrebării, potrivit The Sun. Federația de Fotbal din Țara Galilor așteaptă ca procesul de violență domestică, în care este implicat managerul galez Ryan Giggs, să primească un răspuns final în august.