Fotbal intern

Prima poză cu Dan Petrescu în izolare și cu trofeul Ligii 1! Foto exclusiv! „Super Dan” rămâne la CFR pentru calificarea în grupele Champions League

05.08.2020 | 11:10
Prima poza cu Dan Petrescu in izolare si cu trofeul Ligii 1 Foto exclusiv Super Dan ramane la CFR pentru calificarea in grupele Champions League
ADVERTISEMENT

CFR Cluj a câștigat luni seara meciul cu Universitatea Craiova din deplasare, scor 3-1, și a devenit pentru a treia oară la rând campioana României. Principalul artizan al acestei performanțe este Dan Petrescu, antrenorul-record, omul fără de care ardelenii nu ar fi putut atinge aceste performanțe.

Meritul lui Dan Petrescu în obținerea celui de-al treilea titlu consecutiv în Casa Pariurilor Liga 1 este foarte mare, chiar dacă la ultimele meciuri din play-off antrenorul nu a putut sta pe bancă, deoarece fusese depistat pozitiv la testul de coronavirus și nu avea voie să intre în contact cu echipa.

ADVERTISEMENT

La Craiova, la fel ca și în partidele cu FC Botoșani și FCSB, echipa a fost condusă de pe margine de secundul Valeriu Bordeanu, însă acesta a ținut în permanență legătura cu Dan Petrescu.

Dan Petrescu, antrenorul – record! Fanatik vă prezintă în exclusivitate primele imagini din izolare, cu trofeul și medalia de campion

Dan Petrescu a fost depistat pozitiv cu coronavirus la testele efectuate imediat după apariția primului caz din lotul campioanei (noua și vechea), iar de atunci a fost nevoit să stea în izolare, mai întâi la spital și, mai apoi, la domiciliu, motiv pentru care nu a putut să-și conducă echipa de pe bancă la meciurile cu FC Botoșani, FCSB și finala cu Universitatrea Craiova. Ultima dată, Dan Petrescu a stat pe banca celor de la CFR Cluj în meciul cu Gaz Metan Mediaș, de pe 13 iulie, câștigat cu 2-0.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, „Super Dan” nu a putut participa efectiv la fiesta declanșată de elevii săi pe gazonul stadionului „Ion Oblemenco” după terminarea meciului cu Universitatea și după ce aceștia au intrat în posesia trofeului și a medaliilor de campioni în Casa Pariurilor Liga 1.

Aflat în carantină la locuința din Cluj, Dan Petrescu a urmărit la televizor bucuria jucătorilor, dar a primit și numeroase apeluri video de la ceilalți membri ai staff-ului tehnic și administativ care i-au transmis live ceea ce se petrecea în Bănie.

ADVERTISEMENT

Totuși, la sosirea delegației clujene de la Craiova, încununată cu cel de-al treilea titlu de campioană, „Super Dan” a intrat și el în posesia medaliei care i se cuvenea cu prisosință. Aceasta i-a fost adusă acasă, împreună cu tricoul de campion și cu trofeul Ligii 1, iar FANATIK vă prezintă în exclusivitate primele imagini cu Dan Petrescu alături de cupa mult râvnită.

Dan Petrescu este pentru al treilea an consecutiv campion al României. Ș-a pozat cu trofeul și medalia de campion

Tehnicianul clujenilor va mai fi nevoit să stea în izolare la domiciliu până joi, când expiră perioada de 14 zile.

ADVERTISEMENT

Rămâne la CFR pentru a duce echipa în grupele Ligii Campionlor

Dan Petrescu este omul-trofeu în Liga 1, având nu mai puțin de 4 titluri câștigate: unul cu Unirea Urziceni și 3 consecutive cu CFR Cluj. Datorită acestui nou succes repurtat în Casa Pariurilor Liga 1, formația clujeană va participa în următoarea ediție a Ligii Campionilor, und va intra în focuri încă din primul tur preliminar, unde va fi cap de serie.

Tragerea la sorți va avea loc pe 9 august, iar printre echipele pe care CFR le-ar purea întâlni în primul tur se numără Fola Esch (Luxemburg),
Djurgardens (Suedia), Buducnost (Muntenegru), Flora Talinn (Estonia)sau Dinamo Brest (Belarus).
Lucrurile se complică din turul 2 preliminar, unde clujenii vor pierde statutul de cap d e serie, iar printre adversari s-ar putea număra Celtic, Ludogoreș, Steaua Roșie Belgrad sau legia Varșovia.

În aceste condiții, va fi foarte greu pentru clujeni să-și îndeplinească visul de a accede în grupele Ligii Campionilor, acolo unde au fost foarte aproape să ajungă sezonul trecut, când au fost eliminați în play-off de Slavia Praga. Totuși, Dan Petrescu este încrezător că acest lucru este unul realizabil și a decis să rămână la CFR Cluj și pentru sezonul viitor, obiectivul numărul unu fiind grupele Ligii Campionilor.

„Bursucul” a mai trecut prin această experiență și cu Unirea Urziceni, ba chiar a reușit să termine pe 3 o grupă cu Rangers, Sevilla și Stuttgart.

Program preliminarii Liga Campionilor 2020-2021

  • turul 1 preliminar – 18-19 august
  • turul 2 preliminar – 25-26 august
  • turul 3 preliminar – 15-16 septembrie
  • play-off – 22-23 septembrie / 29-30 septembrie
ADVERTISEMENT
Tags: