Fotbal intern

Prima problemă pe care o întâmpină Daniel Niculae la Rapid! Ce datorii au giuleștenii la foștii jucători

03.04.2021 | 21:40
Prima problema pe care o intampina Daniel Niculae la Rapid Ce datorii au giulestenii la fostii jucatori
Tano Bonnin a jucat sezonul trecut pentru Rapid, iar între timp a ajuns în liga a treia din Spania, la Hercules. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Rapid a reușit o calificare miraculoasă în faza play-off din Liga 2 și speră la promovare la finalul acestui sezon. Daniel Niculae a fost adus în funcția de președinte al clubului, în tentativa de a-i mai liniști pe fanii care erau nemulțumiți de conducerea clubului. Singura problemă în următoarele luni rămâne stingerea unor litigii cu foști jucători.

După numirea lui Daniel Niculae în funcția de președinte, Victor Angelescu, patronul Rapidului, vrea să scape de Andrei Nicolescu și Ovidiu Burcă. Doi oameni vehement contestați de galerie în ultima perioadă. Rămâne de văzut dacă acest lucru se poate produce fără compensații financiare.

ADVERTISEMENT

În ultimele două sezoane, Rapid a schimbat foarte mulți jucători în tentativa de a găsi formula ideală pentru promovare. Mulți dintre aceștia nu au plecat în cele mai bune relații cu clubul. Ba chiar au apelat la comisiile FRF pentru a recupera restanțe financiare.

Tano Bonnin, ultimul jucător care vrea să recupereze bani de la Rapid. Listă lungă de datorii pentru giuleșteni

Tano Bonnin, unul dintre jucătorii cu salariile cele mai bune din lotul Rapidului de anul trecut, a depus și el memoriu pentru a recupera restanțe financiare. La fel și Tiberiu Coman, un tânăr de 19 ani, care între timp a semnat cu CS Mioveni. În vreme ce Bonin joacă acum în liga a treia din Spania, la Hercules.

ADVERTISEMENT

Bonnin și Coman au șanse mari ca acțiunea lor la comisii să fie câștigătoare. La fel cum s-a întâmplat și cu alți foști jucători,  doar în ultima lună. Alexandru Dulca, Alexandru Valentin, Facundo Mallo, Ștefan Ciuculescu.

Piriz, Djuric, Labeau și Alami sunt alți jucători care ar putea să provoace pierderi importante pentru Rapid în perioada următoare. Sunt fotbaliști care semnaseră pe salarii foarte bune, dar care ar mai avea bani de încasat de la giuleșteni. Toate aceste litigii ar putea aduce datorii de aproximativ 200.000 de euro pe care Rapid trebuie să le achite în următoarele luni. Bugetul giuleștenilor depinde foarte mult de promovarea în Liga 1 la finalul acestui sezon.

ADVERTISEMENT

Rapid, printre favoritele la promovarea în Liga 1. Joacă primul meci la Miercurea Ciuc, cu Csiszereda

Rapid va juca marți în prima etapă din play-off în Liga 2, de la ora 19:00, împotriva celor de la Csikszereda, în deplasare. Echipă în fața căreia pierdea în sezonul regulat. În prima partidă din play-off, CS Mioveni și FCU Craiova 1948 au terminat la egalitate, scor 0-0.

Rapid pornește acest play-off de Liga 2 cu 33 de puncte. Se păstrează cele acumulate în sezonul regulat. Dacă va reuși să câștige partida cu Mioveni, Rapid o va egala la puncte pe FCU Craiova 1948, echipa de pe primul loc.

ADVERTISEMENT

Șase echipe sunt calificate în faza play-off din Liga 2, dintre care primele două vor obține promovarea direct. Alte două vor juca baraj pentru accederea în Liga 1. Sunt 10 etape programate în play-off cu echipele întâlnindu-se tur / retur.

ADVERTISEMENT