News

Prima reacție a Academiei de Poliție despre ancheta în cazul Emiliei Șercan. Cine e ofițerul care a amenințat-o

24.04.2019 | 15:24
Prima reacție a Academiei de Poliție despre ancheta în cazul Emiliei Șercan

Academia de Poliție a avut prima reacție despre ancheta în cazul jurnalistei Emilia Șercan. Femeia a anunțat, săptămâna trecută, pe pagina sa de Facebook, că a primit amenințări cu moartea, drept pentru care a depus plângere la poliție.

Prima reacție a Academiei de Poliție despre ancheta în cazul jurnalistei Emilia Șercan

Mesajul vine în contextul în care de trei săptămâni jurnalista publica informații despre tezele de doctorat plagiate de la Academia de Poliție, de patru ani aceasta scriind aproape exclusiv despre tezele de doctorat plagiate ale unor oficiali ai statului puternici. După anunțul Emiliei Șercan, Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, a informat că ”a luat act de îngrijorarea exprimată în spațiul public”, referindu-se la amenințarea primită de jurnalistă, adăugând că polițiștii efectuează o anchetă în acest caz.

Un răspuns a venit din partea prorectorului Academiei de Poliție, Mihail Marcoci. Oficialul a declarat, conform libertatea.ro, că instituția nu a fost înștiințată oficial nici de Parchet, nici de Poliție că un angajat al academiei este vizat în ancheta privind amenințarea primită de jurnalistă.

Prima reacție a Academiei de Poliție despre ancheta în cazul Emiliei Șercan. Cine e ofițerul care a amenințat-o
Emilia Șercan, jurnalista care a fost amenințată

Presupusul suspect era în concediu

Mai mult, a declarat că instituția a aflat din ce scrie în presă despre acest caz, precizând că nu au fost făcute percheziții, nici astăzi, nici în zilele anterioare. De asemenea, Marcoci a confirmat că numele prezentat de presă ca fiind principalul suspect în acest caz, George Adrian Bărbulescu, este angajatul Academiei de Poliție, la Serviciul Asigurarea Calității în Învățământ și Metodologii. Despre presupusul inculpat, prorectorul Academiei a menționat că era în aceste zile în concediu, fiind de origine din județul Olt.

Emilia Șercan: „Faptul ca s-a ajuns ca eu sa fiu amenintata de cineva care era angajat al Academiei de Politie inseamna ca anchetele mele au fost cat se poate de corecte, ca au lovit acolo un grup de interese foarte puternic consolidat, care era legat de acele plagiate si despre acele ilegalitati despre care am scris in ultimele saptamani”, a declarat pentru postul Digi24.