Prima reacție a clujenilor după calificarea în grupele Europa League: “Nu trebuie să ne mulțumim cu puțin”

Gabriela Gheorghe   
în CFR Cluj
01/10/2020, 21:18
Prima reacție a clujenilor după calificarea în grupele Europa League: “Nu trebuie să ne mulțumim cu puțin”
Prima reacție a clujenilor după calificarea în grupele Europa League: "Nu trebuie să ne mulțumim cu puțin" (sursă foto: sportpictures.eu)

CFR Cluj a învins-o pe Kups, cu 3-1,astăzi, și s-a calificat în grupele Europa League. Golurile campioanei României au fost marcate de Mario Rondon (dublă) și Gabriel Debeljuh. Finlandezii au înscris prin Aniekpeno Udoh.

Marius Bilașco a vorbit despre partida dintre ardeleni și echipa din Finlanda. El este de părere că formația sa a fost echipa mai bună:

”E o performanță extraordinară pentru o echipă din România. Cred că putem în continuare să aducem bucurii suporterilor ceferiști.

”Nu trebuie să ne mulțumim cu puțin”

A fost o primă repriză echilibrată, dar în mare parte am controlat jocul din punct de vedere tactic, în condițiile date de starea terenului”.

Bilașco își dorește ca CFR Cluj să ajungă cât mai departe în cea de-a doua competiție europeană. Și vrea ca echipa sa să reușească să se califice măcar în faza până unde au ajuns anul trecut:

”Nu trebuie să ne mulțumim cu puțin, ne dorim mai mult. Vom vedea ce ne rezervă tragerea la sorți. Va fi greu să egalăm performanța de anul trecut, dar doar propunându-ne obiective îndrăznețe, vom putea să progresăm”.

”Cu siguranță vom aduce o echipă mare la Cluj”

Bilașco se așteaptă ca CFR-ul să înfrunte nume importante în grupele competiției europene. Marius este sigur că ardelenii vor aduce o echipă puternică la Cluj:

”Cu siguranță vom juca cu echipe mari ale fotbalului european. Nu cred că poți să ai pretenții. Anul trecut nu ne dădea nimeni nicio șansă, eram în urna a IV-a, dar acum vom fi în urna a III-a. Cu siguranță vom aduce o echipă mare la Cluj”.

În turul trei al Europa League, CFR Cluj a eliminat-o pe Djugarden din Suedia, cu 1-0, prin golul înscris de Paulo Vinicius. În turul secund din Liga Campionilor, clujenii au fost învinși la penalty-uri de croații de la Dinamo Zagreb. În primul tur preliminar al Ligii Campionilor au trecut de Floriana, cu 2-0.

CFR Cluj va încasa 2.920.000 de euro după ce i-a eliminat pe finlandezi și a ajuns în grupele Europa League. Până la acest joc, trupa lui Dan Petrescu a mai luat 1.200.000 de euro. Deci, în total, clujenii au câștigat 4.120.000 de euro.

Campioana României trebuie să aștepte până la finalul meciurilor din play-off pentru a afla dacă va fi în urna a treia sau a patra la tragerea la sorți care se va desfășura vineri. CFR are un coeficient de 12,500 și are nevoie de câteva rezultate favorabile pentru a fi în urna a treia.

Închide ×