ADVERTISEMENT
Fotbal international

Prima reacţie a FRF după tragerea la sorţi pentru EURO U21 2021: „Nu e rău, important este primul meci”

Autor: Cristi Maciuca | 10.12.2020 | 17:53
Prima reacţie a FRF după tragerea la sorţi pentru EURO U21 2021: „Nu e rău, important este primul meci”
Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță. FOTO: sportpictures.eu

Federația Română de Fotbal a reacționat după ce a aflat în ce grupă va juca România, anul viitor, la Campionatul European de tineret. Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, consideră că, în 2021, „micii tricolori” vor avea o misiune mai ușoară decât cea din 2019.

ADVERTISEMENT

La EURO U21 2021, care se va desfășura în Ungaria și Slovenia, România va face parte din grupa A, alături de Ungaria, Germania și Olanda.

La turneul final din urmă cu un an, naționala de tineret a României a ajuns până în semifinale, acolo unde a pierdut în fața selecționatei similare a Germaniei, scor 2-4.

FRF, prima reacție după ce România U21 a căzut în grupă cu Ungaria, Germania și Olanda

Mihai Stoichiță este încântat că naționala pregătită de Adrian Mutu se va înfrunta cu Ungaria, una dintre cele două gazde ale turneului final. Directorul tehnic al Federației Române de Fotbal nu este însă la fel de entuziasmat de prezența în grupă a Germaniei și a Olandei.

ADVERTISEMENT

„Prima şansă ne aparţine nouă contra Ungariei. Vorbesc de echipele de tineret, acum. Cu Olanda, ehhhh… ! Încerc să fiu echilibrat, dar de ce nu?! De ce să nu fiu optimist şi în faţa Olandei? Fără frică!”, a declarat Mihai Stoichiță.

România U21 va debuta la Campionatul European de tineret pe 24 martie 2021, cu Olanda. Următoarele două partide sunt programate să se dispute pe 27 martie 2021, cu Ungaria și pe 30 martie 2021, cu Germania.

Adrian Mutu nu va avea o misiune ușoară în alcătuirea lotului pe care îl va deplasa în Ungaria. În aceeași perioadă, la finalul lunii martie, naționala de seniori debutează în preliminariile Campionatului Mondial din 2022.

ADVERTISEMENT

Dacă va trece de faza grupelor la Campionatul European de tineret, România U21 va trebui să aștepte pentru a juca în fazele eliminatorii. Sferturile de finală, semifinalele și finala sunt programate să se dispute în perioada 31 mai 2021 – 6 iunie 2021.

Pentru „tricolorii mici”, EURO U21 2021 va reprezenta a treia prezență la turneul final. Cu excepția ediției din 2019, atunci când a ajuns în semifinale, România a mai jucat în 1998 la Campionatul European de tineret, țara noastră fiind gazdă.

ADVERTISEMENT

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!