Sport

FRF acuză Federația Maghiară de minciună: „UEFA nu a autorizat și nu va autoriza afișarea simbolurilor menționate la meciurile organizate la nivel european!”

Federația Române de Fotbal a reacționat după ce UEFA i-ar fi permis Ungariei să afișeze steagul istoric la partidele pe care le va disputa echipa națională.
22.03.2023 | 09:54
FRF acuza Federatia Maghiara de minciuna UEFA nu a autorizat si nu va autoriza afisarea simbolurilor mentionate la meciurile organizate la nivel european
Prima reacție a FRF-ului după ce UEFA i-a permis Ungariei să afișeze steagul istoric. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT
22-03-2023
08:01

FRF acuză Federația Maghiară de minciună: „UEFA nu a autorizat așa ceva!”

Federația Română de Fotbal a reacționat imediat ce oficialii forului de la Budapesta au anunțat că au primit permisiunea să folosească simbolurile Ungariei mari la partidele echipei naționale. S-a cerut un punct de vedere oficial de la UEFA, iar răspunsul primit are darul de a liniști apele.

„ Federația Română de Fotbal consideră protejarea integrității fotbalului ca o valoare fundamentală a modelului european al sportului, ce trebuie respectată de fiecare parte implicată.

FRF a solicitat forului de la Nyon punctul de vedere oficial cu privire la anunțul Federației Maghiare de Fotbal. Ca urmare a răspunsului primit de la UEFA, facem următoarele precizări:

  • UEFA nu a autorizat și nu va autoriza afișarea simbolurilor menționate de Federația Maghiară de Fotbal la meciurile organizate la nivel European.
  • Considerăm că Federația Maghiară de Fotbal a greșit făcând anunțul respectiv întrucât afișarea acestor simboluri reprezintă o abatere de la prevederile Regulamentului Disciplinar UEFA (mesaje cu conținut provocator și/sau politic), iar FRF va sesiza cu siguranță comisiile disciplinare, dacă va fi cazul.

Federația Română de Fotbal amintește că revizionismul nu este acceptat în fotbal și are încredere în comisiile disciplinare UEFA că vor sancționa afișarea acestui simbol cu potențial de incitare la ură și violență la meciurile din competițiile europene”, este comunicatul postat pe site-ul oficial al FRF.

Oficialul FRF este de părere că o astfel de decizie periculoasă din partea UEFA poate deschide o „cutie a pandorei”, dând un exemplu ipotetic, în care Serbia ar afișa steagul cu tot cu Kosovo, stat a cărui independență nu a fost recunoscută nici de către România.

Prima reacție a FRF-ului după ce UEFA i-a permis Ungariei să afișeze steagul istoric

Andrei Vochin a oferit o primă reacție a Federației Române de Fotbal după ce UEFA i-a permis Ungariei să afișeze steagul istoric la meciurile din preliminariile EURO 2024.

ADVERTISEMENT

„Eu nu cred! Aștept să văd ce se va întâmpla, dacă vor fi afișate steagurile și dacă se vor lua unele decizii sau nu. Se poate deschide o cutie a pandorei.

Așa și Serbia poate să vină cu un steag în care să fie și Kosovo. Mâine dimineață, Federația noastră va solicita un punct oficial de vedere de la UEFA”, a mai spus Andrei Vochin, la TV OrangeSport.

ADVERTISEMENT

„Guvernul nostru, spre deosebire de cel maghiar dă foc la bani!”

Mihai Stoica, managerul general al vicecampioanei României, a vorbit despre investițiil în sport făcute de Guvernul Ungariei într-o comparație cu Guvernul României:

„Guvernul nostru, spre deosebire de Guvernul maghiar, dă foc la bani. Eu mă bucur pentru foștii noștri jucători care joacă la Sepsi și care nu au grija zilei de mâine. Nu voi comenta treaba cu steagul.

ADVERTISEMENT

Mâine îmi convine că e o echipă de valoare, cu care te poți bate. Dacă te bați cu echipe bune, crești și tu. Dacă joci cu echipe slabe, pe terenuri execrabile, nu crești.

Guvernul român dă foc banilor care îi bagă pe CSA, care nu are niciun viitor. Ei vor să pună mâna pe un prejudiciu inventat. N-a putut să ne ciopârțească bazinul de suporteri deloc”.

ADVERTISEMENT

„Pentru noi e un avantaj că e o grupare bogată, valoroasă, împotriva căreia să jucăm. Că ne întoarcem în timp și vom avea echipe departamentale, nu mă interesează, e strict problema statului român. Dacă ei așa consideră că trebuie să dea banii, foarte bine.

Nu e o garanție că dacă ai mulți bani o să câștigi tot, contează și managementul dacă e defectuos sau nu. Trebuie să respectăm adevărul istoric. Guvernul României a făcut stadioane noi, frumoase, pe care se pot juca meciuri și să crească calitatea fotbalului”, a mai spus MM Stoica.


  • Cota exclusivă FORTUNA: 2,54 este cota pentru „PsF X” la meciul Andorra – România

ADVERTISEMENT