Sport

Prima reacție a Irinei Begu după calificarea în semifinalele de dublu de la Roland Garros. Câți bani primește românca. Video

Irina Begu a ajuns în semifinalele de dublu de la Roland Garros, iar românca a oferit prima reacție după calificare.
09.06.2021 | 19:22
Prima reactie a Irinei Begu dupa calificarea in semifinalele de dublu de la Roland Garros Cati bani primeste romanca Video
Prima reacție a Irinei Begu după calificarea în semifinalele de dublu de la Roland Garros. Câți bani primește românca. Video. Sursă foto: eurosport.ro
ADVERTISEMENT

Jucătoarea româncă a recunoscut că sferturile de finală au fost dificile, iar ea împreună cu Nadia Podroska, colega sa, au mers la baie pentru a-și face o nouă tactică de joc.

Irina Begu şi coechipiera sa au învins în sferturile de finală echipa formată din Petra Martic / Shelby Rogers (Croaţia / SUA), scor 6-3, 4-6, 6-2, în două ore şi 10 minute.

ADVERTISEMENT

Prima reacție a Irinei Begu după calificarea la dublu de la Roland Garros

Irina Begu s-a bucurat pentru calificarea în semifinalele de dublu, de la Roland Garros, însă a recunoscut că nu i-a fost deloc ușor să ajungă în această fază a competiției, sfertul de finală jucat fiind unul dificil:

„Noi de la început am fost agresive. Ne-am dorit să ne câştigăm cross-urile şi, atunci când avem posibilitatea, să facem intercepţia.

ADVERTISEMENT

Din păcate, în setul al doilea, după break-ul de la 2-1, am simţit oarecum presiunea câştigului. Am început să fiu un pic pasivă, n-am mai servit la fel. Practic, ne gândeam mai mult la victorie”.

„Când ne-am dus la baie la set-set (n.r. 1-1 la seturi), am vorbit puţin cu Nadia şi am zis: ‘Ok, hai să schimbăm un pic atitudinea.

ADVERTISEMENT

Să încercăm să fim agresive, cum am fost în primul set. Dacă câştigăm bine, dacă nu, nu. Dar cel mai important e să ne facem jocul’”, a declarat Irina Begu, pentru eurosport.ro.

Cu siguranţă, un meci dificil. Ne vom uita la jocul lor din sferturi. Vom analiza, vom încerca să avem o tactică cât mai bună”, a mai spus Irina Begu.

ADVERTISEMENT

Am vorbit de la finalul anului trecut. Primul turneu împreună a fost la Linz. Ne-am înţeles foarte bine şi în teren, şi în afara terenului.

Avem o relaţie foarte bună. Nu am avut cele mai bune rezultate în Australia, dar simţeam că putem, că avem potenţial ca echipă”, a mai precizat Irina Begu.

Rezumatul video al sfertului de finală câștigat de Irina Begu și Nadia Podroska:

Câți bani va primi Irina Begu pentru performanța realizată

Odată cu accederea în semifinalele turneului de la Roland Garros, Irina Begu și Nadia Podrovska vor primi un premiu substanțial, în valoare de 84,749 de euro, cu un procent de 23.38% mai puțin decât ar fi primit în 2020, anul trecut.

Pentru o posibilă finala de dublu, jucătoarele din România și Argentina ar urma să primească un cec în valoare de 144,074 de euro, iar pentru o victorie în finală, premiul va fi de câte 244,295 de euro.

Cel mai bun rezultat obținut de Irina Begu la proba de dublu a fost în 2018, atunci când ea, împreună cu Monica Niculescu, a ajuns în semifinalele turneului de la Australian Open.

  • 30 de ani este vârsta Irinei Begu
ADVERTISEMENT