Sporturi

Prima reacție a lui Copil despre finala de la Basel cu Roger Federer. Câți bani și-a asigurat

27.10.2018 | 21:05
Prima reactie a lui Copil despre finala de la Basel cu Roger Federer Cati bani sia asigurat

Marius Copil l-a învins în trei seturi pe neamțul Alexander Zverev, scor  6-3, 7-6, 6-4 , și s-a calificat în finala turneului de la Basel, acolo unde îl va întâlni pe elvețianul Roger Federer, cel mai mare tenismen din istorie.

Victoria lui Copil era cotată cu 4.80 la casele de pariuri, mai ales că în față l-a avut pe numărul 5 mondial. Mai mult, sportivul nostru dăduse în urmă cu două tururi o altă mare lovitură pariorilor, atunci când l-a învins pe Marin Cilic, numărul 6 ATP, la o cotă de 4.40.

Prima reacție a lui Copil despre finala cu Roger Federer

Copil se gândește deja la finala de duminică, însă, în același timp, savurează din plin victoria cu Zverev, spunând că ziua de sâmbătă este una dintre cele mai frumoase din viața sa.

”Ce meci! Finală la Basel cu Roger Federer. Una dintre cele mai frumoase zile din viața mea. Este a 6-a victorie consecutivă, într-un turneu în care se joacă la cel mai înalt nivel. Mâine la ora 16:00 îl voi întâlni pe Federer. Vă mulțumesc tuturor”, a scris Marius Copil, pe contul personal de Facebook

Câți bani și-a asigurat Marius Copil

Pentru accederea în ultimul act, Marius Copil va primi un cec în valoare de 209.715 euro. Este o sumă extrem de importantă pentru Copil, care câștigase în jur de 520 de mii de dolari pe tot parcursul anului 2018. Grație acestui rezultat, Copil va ajunge la aproximativ trei milioane de euro câștigate din tenis.

Basel este turneul de casă al lui Roger Federer, pe care l-a câștigat de opt ori de-a lungul carierei, inclusiv anul trecut. Pentru Marius Copil se anunță o misiune imposibilă, aceasta fiind cea de-a doua sa finală ATP din carieră. În comparație, Federer are 151 de finale, dintre care 98 câștigate, iar majoritatea specialiștilor îl consideră cel mai bun tenismen din istoria acestui sport, titulatură recunoscută chiar și de foști campioni din tenis.